Polaganje trave je hitra rešitev za takojšnjo ozelenitev


Polaganje trave je postopek, s katerim bo vaša trata takoj lepa. Če nočete čakati, da se zasejana trava obraste, imamo rešitev: odločite se za polaganje travnega tepiha. Pred postopkom je potrebna pravilna priprava podlage, da bo trava kasneje lepo uspevala. Potrebno je odstraniti ostanke stare travne ruše, sledi strojno prekopavanje, izravnava terena in ureditev nivojev. Zaključna faza je polaganje travnega tepiha.

Kaj je za vas primernejše: sejanje ali polaganje trave?


Načrtovanje vrta obsega tudi odločitve glede ozelenitve površin. Sejanje trave je bolj primerna izbira za večje travne površine, pri manjših in srednje velikih pa lahko izberete polaganje travne ruše. Cena setve trave je nižja od polaganje trave, končni rezultat pa je prav tako lepa in gosta travna površina. Ključna je priprava podlage in izbira kakovostnega semena. Sejanje trave mora biti enakomerno, pri nas pa vam posejano površino še dodatno zaščitimo - to je naša mala poslovna skrivnost. Če boste skrbeli za redno zalivanje, bo končni rezultat enakovreden polaganju travnega tepiha!

polaganje travepolaganje travne ruše


Kdaj se je bolje odločiti za polaganje travne ruše?


Za polaganje travne ruše se odločajo lastniki, ki želijo rezultat takoj. Zaradi čudovitega videza, gostote trave in mehkobe, takšno polaganje trave imenujemo kar polaganje travnega tepiha. Tudi v tem primeru je najpomembnejše, da ustrezno pripravimo teren, na katerem izvedemo polaganje trave: po potrebi navozimo zemljo in kremenčev pesek. Cena polaganja travne ruše je sicer višja od klasičnega sejanja, vendar je učinek ozelenitve viden takoj.


Iščete strokovnjaka za urejanje vrtov in polaganje trave?


Preverite naše reference, znanja in izkušnje! V podjetju Horti Kult d. o. o. že vrsto let nudimo storitve kot so urejanje okolice, polaganje travnega tepiha, vzdrževanje rastlin in vrtnarske storitve, ter sodelujemo pri načrtovanju ozelenitve zunanjih površin. Nudimo vam hitro zatravitev - polaganje travne ruše: cena polaganja travne ruše za več kot 20 m2 je za 30 % nižja, saj za večje projekte nudimo popust! Pokličite ali obiščite našo spletno stran www.horti-kult.com in poskrbeli bomo tudi za vas!