Udobni pohodni čevlji in vrhunski pohodni čevlji za sneg

Udobni pohodni čevlji ob izbiri zahtevajo veliko premisleka. Le tako si boste zagotovili kar najbolj prijetne pohode in odkrivanje višav. Če pohodništvo šele spoznavate, se najbrž sprašujete, ali so vrhunski pohodni čevlji res tako pomembni, in ali jih sploh potrebujete. Odgovor je, da. Vaša stopala so ključnega pomena za vsak pohod, zato jim morate zagotoviti ustrezno stabilnost in udobje. Vzemite izbiro čevljev kot temelj za nadaljnje avanture. Izberite vrhunske pohodne čevlje za sneg oz. za toplejši čas.

Kvalitetni pohodni čevlji morajo vašim stopalom na poti zagotavljati ustrezno oporo - tako pri vzponih kot pri spustih. Prav tako vam morajo nuditi ustrezno zaščito pred morebitnimi nevarnostmi na poti, kot so skale, drevje in druge rastline. Seveda pa ne gre pozabiti na nepredvidljivo vreme. Čevlji vas morajo zaščititi pred vremenskimi spremembami, najsi bo ploha, snega ali nevihta.

Najboljše pri udobnih pohodnih čevljih je to, da so nadvse vsestranski. Če izberete prave, vam bodo odlično služili tako v visokogorju kot na preprostejših pešpoteh.

Udobni pohodni čevlji

7 kratkih nasvetov, v pomoč pri nakupu najbolj udobnih pohodnih čevljev

Udobni pohodni čevlji za sneg ali za tople mesece - besede, s katerimi so pohodniški čevlji največkrat opisani. Toda kaj pravzaprav pomeni udobje pri pohodništvu? Verjeli, ali ne beseda ima za vsakega drugačen pomen. Nekateri v čevlju iščejo podporo, drugi dodatno oblazinjenje, tretji lahkotnost.

Poglavitno je, da izbere takšne, ki so oblikovani za teren, ki se ga nameravate lotiti. Za krajše sprehode v naravi so odlična izbira nizki pohodni čevlji, a podhodi v visokogorja zahtevajo visoke, čvrste, skratka vrhunske pohodne čevlje. Ti vam bodo zagotovili udobje in stabilnost, ki ju boste še kako potrebovali ob koncu večurnega pohoda.

Dolge razdalje s težkim nahrbtnikom pomenijo dodaten pritisk na stopala in gležnje. Zato morajo ti biti med hojo optimalno zaščiteni pred razgibanim terenom. Da bi brezskrbno uživali na poteh, smo vam spodaj pripravili nekaj napotkov, kako izbrati kvalitetne pohodne čevlje.

  1. Ko izbirate velikost, poskrbite, da bo za peto dovolj prostora. To najlažje storite tako, da med čevelj in peto postavite kazalec.
  2. Bodite pozorni na morebitne šive, ki se ne ujemajo z obliko stopala. Ti vam lahko kasneje povzročajo žulje.
  3. Pohodni čevlji se morajo prilagoditi spreminjajočemu se terenu
  4. Večurni pohodi poskrbijo za otekanje nog, zato nakupujte proti koncu dneva
  5. Pohodniške čevlje nakupujte z nogavicami katere nameravate nositi na poti
  6. Če si želite dodatnega ugodja, izberite čevlje z vložki VCP, ki se prilagodijo stopalom
  7. Pohodniški čevlji morajo biti vzdržljivi in zračni, zato izberite takšne iz usnja in tekstila

Vrhunski pohodni čevlji za sneg

Vrhunski pohodni čevlji Alpina in Grisport v spletni trgovini Harvey

Udobne pohodne čevlje za sredogorja, visokogorja in hojo po mestu boste našli tudi v spletni trgovini Harvey. Znamki Alpina in Grisport odlikuje obutev, zasnovana in izdelana s pomočjo najsodobnejše tehnologije. Ta omogoča zaščito pohodnikovih stopal pri naporih v najtežjih razmerah.

Obe blagovni znamki se ponašata z izjemno zračnostjo, udobjem ter neverjetno vzdržljivostjo. Pohodni čevlji Alpina so izdelani iz najkakovostnejših materialov, dopolnjuje pa jih inovativna tehnologija, kot sta membrani Alpitex in Sympatex. Alpitex je vodoodporna membrana razvita s strani Alpininih inženirjev, ki nudi dobro zračnost čevljev ter suha stopala med hojo v vseh razmerah.

Udobni pohodni čevlji in ostala obutev

Tudi Sympatex je vodoodporna membrana, ki ščiti pred vdorom vode ter zagotavlja suha stopala, pri tem pa poskrbi še za dihanje. Najnovejše tehnologije dopolnjuje podplat Vibram, ki omogoča zanesljivost koraka na vsaki podlagi ter VCP vložek. Slednji dopušča prilagoditev volumna vsakemu stopalu posebej.

Grisport je italijansko podjetje, ki pri izbiri surovin vzdržuje najstrožje standarde ekološke trajnosti. Že vse od leta 1977 si prizadevajo uporabnikom ponuditi udobno in zmogljivo obutev z izvirnim stilom. Njihovi pohodni čevlji za sneg so posledica številnih testov ter poglobljenih raziskav. Rezultat so vrhunski pohodni čevlji, ki zagotavljajo visoko vzdržljivost tudi na najtežjih poteh.

To jim omogoča edinstven antitorzijski sistem, ki nudi izboljšano oporo gležnja ter stabilen oprijem. Čevlji so na notranji strani trši, na zunanji pa mehki, zaradi česar so prožnejši, lahki ter odporni proti obrabi. Optimalno ravnovesje zmogljivosti in oprijema dopušča hitro odzivnost na nepredvidljivem terenu.

Kvalitetni pohodni čevlji