Pošlji povpraševanje

E-knjige

E-knjige so knjige v elektronski obliki. Morda so res brez listov in platnic, imajo pa črke, in kar je še pomembneje - črke oblikujejo enkratno, neponovljivo in unikatno vsebino.

V spletni založbi DigitPen najdete sledeče e-knjige:

 • leposlovje,
 • mladinske in otroške knjige ter slikanice,
 • kuharske knjige,
 • znanstveno in strokovno literaturo,
 • duhovne in druge priročnike.

E-knjigaKaj je e-knjiga in kako jo brati?

Elektronska knjiga, e-knjiga ali digitalna knjiga je knjiga, izdana v elektronski obliki. Beremo jo s pomočjo elektronskega bralnika, tabličnega računalnika, namiznega računalnika ali mobilnega telefona, tehnologija pa računalnikom omogoča tudi branje elektronske knjige s pomočjo sintetizatorja govora.

Ali elektronska knjiga kvari oči?

Branje na elektronskem bralniku ne obremenjuje oči nič bolj kot branje tiskane knjige in veliko manj kot gledanje LCD zaslona. Ker bralnik nima svoje osvetlitve, ki bi škodil vidu, moramo ob branju e-knjige enako kot pri branju tiskane knjige poskrbeti za čim bolj naravno osvetlitev bralne površine od zunaj.

Ali bo e-knjiga zamenjala tiskano?

Ali bo nekje v prihodnosti e-knjiga popolnoma zamenjala tiskano knjigo ni mogoče napovedati, vendar pomeni za zdaj elektronska knjiga dopolnilo klasične. Pri branju e-knjige se vsebina, njen čar in njena originalnost ne izgubita, ob tem pa lahko ponudi bralcu številne prednosti.

E-knjigaPrednosti elektronske knjige

E-knjige imajo številne prednosti, med katere spadajo:

 • ekološka varčnost: za naš bralni užitek ni potreben noben poseg v naravo;
 • nižja cena e-knjige v primerjavi s tiskano: ker odpadejo stroški tiskanja, pošiljanja in posrednikov je e-knjiga cenejša;
 • enostavnost uporabe in majhna poraba prostora: e-knjigo lahko berete na elektronskem bralniku, računalniku, prenosniku, dlančniku, telefonu in sama po sebi ne zavzame fizičnega prostora. Zato vam je omogočeno imeti pri sebi zmeraj skoraj neomejeno število e-knjig, pa naj gre za leposlovje, strokovno literaturo, kuharske knjige, otroške in mladinske knjige, interaktivne slikanice ali duhovne in druge priročnike;
 • prenosljivost e-knjige: elektronska knjiga je lahko prenosljiva, beremo jo lahko povsod, tudi na poti ali med čakanjem. Lahko je dostopna  kupimo jo v elektronski obliki preko spletne trgovine, dostavljena pa je takoj po opravljenem plačilu;
 • zaradi hitre preglednosti je e-knjiga odličen učni pripomoček, saj omogoča hitro iskanje po besedilu in je zmožna zadostiti številnim praktičnim in raziskovalnim potrebam. Enostavno lahko dodajamo in brišemo zaznamke, podčrtujemo tekst in ga hitro pregledujemo;
 • elektronska knjiga je primerna tudi za slabovidne bralce, saj je mogoče poljubno spreminjati velikost pisave.

Kako poteka nakup e-knjige?

Nakup e-knjige poteka hitro in enostavno z nekaj kliki preko spletne trgovine, dostavljena pa je takoj po opravljenem plačilu.

Sam nakup in prenos elektronske knjige je popolnoma varen. Možnosti okužbe vašega računalnika z virusom ni, saj je e-knjiga datoteka z besedilom in slikami, kjer se neželeni programi ne morejo zagnati.

Če vas zanima karkoli v zvezi z elektronskimi knjigami, nam lahko pišete na elektronski naslov info@digitpen.com ali nas pokličete na številko 041 913 692 in z veseljem vam bomo svetovali. Naj omenimo še, da vam je v našem podjetju na voljo strokovno prevajanje in lektoriranje besedil.

DigitPen | E-knjige, e-knjiga, elektronska knjiga - povezave do naše spletne strani: