Kako premagati nespečnost, kakšni so njeni simptomi in kako jo sploh prepoznati?

Kako premagati nespečnost je vprašanje, s katerim se srečuje ogromno ljudi. Spanje je za zdravje ravno tako pomembno kot prehrana in redna telesna dejavnost. Čeprav se navade in potreba po spanju razlikujejo od posameznika do posameznika, se približno 10 % svetovnega prebivalstva bori z nespečnostjo. Mnogi se sprašujejo kako odpraviti nespečnost, a le malo jih ve, kaj pravzaprav to sploh je. Gre za pogosto motnjo spanja, ki je lahko akutna ali kronična.

Akutna nespečnost največkrat traja nekaj dni ali tednov ter je nemalokrat povezana s stresom ali drugimi zunanjimi dejavniki. Če akutna nespečnost traja več mesecev, se spremni v kronično. To spremljajo prenekateri simptomi, ki vplivajo na posameznikov vsakdan, njegovo uspešnost in celo družinsko življenje.

kako premagati nespečnost

Nespečnost je težava, s katero se srečuje vse več ljudi, s pomočjo hipnoze pa jo odpravljajo številni hipnoterapevti v Sloveniji. Dobro počutje je v veliki meri odvisno od kakovostnega spanca, saj ta podpira delovanje možganov in regeneracijo telesa. Nezadostno spanje namreč vpliva na odzivanje, delo, učenje, hkrati pa poveča tveganje za zdravstvene težave.

PREMAGAJTE NESPEČNOST S HIPNOZO


Kakšni so simptomi in kako odpraviti nespečnost?

kako odpraviti nespečnost

Kako premagati nespečnost je vprašanje, na katerega, zaradi sodobnega hitrega načina življenja, išče odgovor vse več ljudi. Kvaliteten spanec vpliva na mnoge procese v telesu. Telo deluje po cirkadianih ritmih. To so biološki ritmi, ki se ravnajo po 24-urni periodi ter delujejo skupaj z željo po spanju in okoljskimi dejavniki. Cirkadiane ure narekujejo sproščanje hormonov, presnovo ter določene procese regeneracije.

Zaradi pomanjkanja spanja so ti procesi moteni, kar se odraža na telesu in njegovih funkcijah. Zdrav spanec ima poglavitno vlogo pri sprejemanju odločitev, reševanju problemov, zdravljenju in delovanju imunskega sistema. Nespečnost moti normalne vzorce spanja, njeni simptomi pa zajemajo nenehno prebujanje, omotičnost, utrujenost, težave pri osredotočanju in razdražljivost.

Prav tako se pojavijo povišane ravni določenih hormonov, višja temperatura in hitrejši srčni utrip. Ob tem lahko nastopijo še težave s koncentracijo, motnje razpoloženja, vedenjske težave in morebitne napake ali nesreče. A kako odpraviti nespečnost enkrat za vselej? Vse bolj uveljavljeno in priljubljeno orodje za stalne spremembe je hipnoza oziroma hipnoterapija, ki jo izvajajo raznorazni hipnoterapevti v Sloveniji.


Kaj je hipnoza in kako pri tem pomagajo hipnoterapevti v Sloveniji?

Kako premagati nespečnost je vprašanje, na katerega je vse bolj pogost odgovor - hipnoza.

Izraz izhaja iz grške besede hypnos, ki v prevodu pomeni spanje. Terapevtska modalnost je vse bolj cenjena metoda, saj je nežna in učinkovita, hkrati pa omogoča hiter napredek. Hipnoterapija pripomore obvladovati lastna zavedanja, občutke, vedenja in prepričanja. Gre za naravno stanje usmerjene umske sprostitve z dolgo tradicijo, ki so ga uporabljali že svečeniki starega Egipta in antične Grčije.

zdravljenje s hipnozo

Najstarejša zdravilna tehnika je vse bolj spoštovana, saj nudi učinkovito, hitro in predvsem varno orodje za pozitivne spremembe. Je dvosmerni proces, ki se ne more zgoditi brez posameznikovega sodelovanja in njegove pripravljenosti na spremembe.

Hipnoterapevti v Sloveniji hipnozo uporabljajo za uvajanje prenekaterih sprememb v posameznikovem življenju. Te zajemajo vse od prenehanja kajenja, odprave nespečnosti, izboljšanja koncentracije in spomina, sprostitve ter težav z odnosi. Takšna zdravilna tehnika pripomore tudi pri anksioznosti, paničnih napadih, povečanju motivacije in odpravljanju fobij.


Kako premagati nespečnost s hipnozo?

Hipnoterapevti v Sloveniji s hipnozo vzpostavijo hipnotično stanje transa. To je naravno stanje zavesti, ko se zavestni um sprosti ter postane osredotočen navznoter. V podzavestnem umu se nahajajo informacije in prepričanja, ki niso dostopna budnemu umu. Naraven proces poskuša vzpostaviti komunikacijo s temi informacijami in zakoreninjenimi vzorci ter predlaga pozitivne spremembe.

proces hipnoze s terapevtom

Kako odpraviti nespečnost s hipnozo? Hipnoterapija predstavi različne načine sproščanja, s katerimi se odpravijo tesnoba, stres in moteče misli ter izboljša vzorec spanja. Med hipnoterapijo se telo sprošča, misli oziroma um pa postanejo bolj osredotočene, kar pripomore k obvladovanju lastnih zavedanj.

Proces se vselej začne z razlago postopka. Ta posamezniku dopušča, da poizve nekoliko več ter pridobi odgovore na vprašanja, ki ga zanimajo. Privolitvi v terapijo sledi vizualizacija pomirjajočih podob. Ta začetni korak spodbuja sprostitev in pripomore k osredotočenosti. Nadaljnja navodila poglobijo osredotočenost, vse dokler se oseba ne znajde v spremenjenem stanju zavesti. Tedaj so osebi ponujene sugestije, a na njej je, da jim sledi.


Kako premagati nespečnost s stanjem transa in kako si pri tem lahko pomagate sami?

Kako odpraviti nespečnost in ali je hipnoterapija res rešitev za vse težave? Preprost in kratek odgovor je, da. Spanje vpliva na različne procese v telesu. Ne le, da pripomore k regeneraciji celic, temveč krepi še imunski sistem, vpliva na kognitivne funkcije ter pomaga pri uravnavanju čustev. Nespečnost je pogosta motnja, ki je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna. Ko traja več kot tri mesece, govorimo o kronični nespečnosti.

Slednja se odraža z različnimi simptomi, vključno z utrujenostjo, omotičnostjo, razdražljivostjo in upadom koncentracije. A dolgotrajno pomanjkanje spanja lahko povzroči resna zdravstvena stanja, kot so sladkorna bolezen, srčni infarkt, možganska kap, nereden srčni utrip in visok krvni pritisk.

hipnoterapevti v sloveniji za odpravo nespečnosti

Odgovor na vprašanje, kako premagati nespečnost vse več oseb najde v hipnozi. Ta se že leta uspešno uporablja za spreminjanje vedenjskih vzorcev ter pri spopadanju s tesnobo, bolečino in stresom. Povečano stanje koncentracije in usmerjene pozornosti mora voditi usposobljen terapevt, ki bo poskrbel, da je oseba v transu bolj odprta za predlagane spremembe. Pri tem se je treba zavedati, da je vsaka hipnoza samohipnoza, saj terapevt sugestije le predlaga, oseba pa se odloči ali jo bo sprejela.

KAKO HIPNOZA ZA SPANJE DELUJE?