Balustri - betonski ograjni elementi

Baluster, balustri oz. balustrade so betonski ograjni elementi in so rustikalno oblikovani betonski stebrički. Uporabljani so lahko kot ograjni stebri za betonske ograje na različnih objektih. Baluster je primeren tako za mostove, vrtne ograje, parke... Povsod tam so balustri - betonski stebri za ograjo prava izbira, saj se dobro vklopijo v okolico in so primerni dekorativni elementi.

Baluster
Baluster in balustri pa niso edini izdelki v ponudbi podjetja Cementni izdelki Bogataj. Ponujamo še izdelke kot so cvetlični lonec, betonski podstavki, betonsko korito, betonska korita za rože-cvetlični lonci, notranja dekoracija ali vrtna dekoracija-reliefi, živali na vrtu, betonski elementi, betonski kamin, vrtna garnitura iz betona za sedenje, vrtne mize in klopi, rustikalni kamini. Izdelava vrtnih kaminov je dejavnost, ki smo jo vključili v zadnjih letih in z njo zaokrožujemo in širimo nabor ponudbe.

Balustri različnih stilov in oblik za vse okuse

Baluster je rustikalno oblikovan stebričasti element lepe zaobljene linijske oblike, umeščen v betonski ograjni element z namenom ojačitve in dodajanja lepotne vrednosti. Balustri so uveljavljeni betonski ograjni elementi v sredozemskih državah. Balustri so prva izbira počitnikarjev, lastnikov apartmajev ob obali, saj dajo objektom sredozemski pridih in rustikalno noto. Betonski stebrički pa niso samo balustri, vendar jih nepoznavalec velikokrat imenuje samo-betonski stebrički. Betonski stebrički za ograje-balustri, se vedno več pojavljajo tudi v mestih in po vaseh, saj je s širjenjem in prehajanjem kultur prišlo do ponovnega spoznavanja sredozemskega načina gradnje in okraševanja.

Betonski ograjni elementi drugih vrst

Betonski ograjni elementi niso samo balustri. Baluster je samo en od elementov, poznamo pa tudi enostavnejše in bolj minimalistične oblike, ki jih predstavljajo betonski ograjni elementi. Betonski stebrički so lahko tudi ravnih oblik ali pa okroglih in dolgih, enostavnih linij, ki prav tako dajo svoj čar. Betonski stebrički so lahko tudi samostojen rustikalno oblikovan element namenjen za razsvetljavo, podporo rastlin ali paviljonov. Betonski ograjni elementi in betonski stebrički so podrobneje predstavljeni na naši spletni strani www.cementniizdelkibogataj.si. Tam si lahko ogledate tudi druge naše izdelke, ki so bili predstavljeni.

Cementni izdelki Viljem Bogataj s.p. | Balustri in betonski stebrički, povezava do naše spletne strani: