Lahka hrana za razstrupljanje organizma in boljše počutje

 

Lahka zdrava hranaZlasti po praznikih se prileže lahka hrana, ki naše telo očisti toksinov in ga vrne v normalno stanje. Naše telo se sicer razstruplja samo, vendar pa jetra ob preveliki količini strupov vseh ne morejo predelati, zato začne telo skladiščiti strupe v maščobnih zalogah. Če je naše črevesje leno, se strupi predolgo zadržujejo v njem in jih lahko telo ponovno vsrka v krvni obtok.
Z razstrupljevalno dieto telesu pomagamo pri njegovih utečenih procesih razstrupljanja. Pri tem ni potrebno, da naše telo strada, le način prehranjevanja je treba spremeniti. Sprva iz svojega jedilnika izločite ali močno omejite snovi, ki vam škodujejo. Takšne snovi so predvsem mastna hrana, večina živalskih beljakovin (nadomestite jih lahko s tistimi iz stročnic), mlečni izdelki (nadomestite jih lahko s sojinimi napitki, tofujem ali z riževim mlekom), sladkor, slaščice in nekatere žitarice. Lahka hrana naj temelji na sadju in zelenjavi, pomembna pa je tudi naravna voda, saj ta iz telesa izpira strupene snovi. Lahka hrana lahko vključuje tudi zdrave sladice, ki so kljub posebnim sestavinam lahko izjemno okusne. Le pobrskajte med našimi recepti – navdušeni boste.

 

Zdrava prehrana na delovnem mestu poveča delovno učinkovitost

 

Zdrava prehrana je še zlasti pomembna na delovnem mestu, saj je od tega odvisna naša učinkovitost. Dandanes lep čas svojega življenja preživimo v službi, stran od lastne kuhinje. Optimalen način za ureditev prehrane na delovnem mestu je, da si jo že doma pripravljate sami. Na takšen način boste imeli količino zaužite hrane popolnoma pod nadzorom, saj je boste pred seboj imeli natančno toliko, kolikor si boste pripravili. In če ne želite goljufati samega sebe, si je boste pripravili toliko, kolikor potrebujete: ne več, ne manj.

 

Zdrava prehrana otrok pomembna bolj, kot si mislite

 

Zdrava prehrana je zelo pomembna tudi pri naših najmlajših, morda bolj, kot si lahko predstavljamo. Temelje otrokovemu zdravju in njegovim prihodnjim prehranjevalnim navadam s svojimi odločitvami in izbirami navadno postavljajo starši. Zato naj se potrudijo in svojemu malčku zagotovijo kakovostno, zdravo in naravno hrano, polno hranil, ki jih še kako potrebuje za rast in razvoj.
Hrano pripravljajte iz svežih in naravnih sestavin ter poskrbite, da bodo otrokovi obroki tudi hranilno karseda uravnoteženi. Otrok potrebuje čisto vsa hranila, torej ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe. V velikem loku pa se izogibajte konzervirani hrani, ki zagotovo vsebuje veliko soli.

Vabljeni!


Bioars | Zdravo in uravnoteženo prehranjevanje – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Rašica 20
1211 Ljubljana Šmartno
Spletna stran
E-pošta
+386 41 399 041
Seznam fraz
lahka hrana, zdrava prehrana, zdrava prehrana na delovnem mestu, zdrava prehrana otrok, zdrave sladice recepti
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA