Aromaterapija – eterična olja za odišavljenje, zdravilne namene in dobro počutje

 

Aromaterapija - eterična oljaAromaterapija je metoda zdravljenja z uporabo eteričnih olj za izboljšanje zdravja, telesne in duhovne vitalnosti ter pomaga odpraviti stres. Eterična olja in ostali aromatični pripravki skozi vohalni sistem vstopijo v limbični sistem in od tam v možgane, kjer stimulirajo našo podzavest, imunski sistem in izločanje hormonov. Lahko jih tudi nanašamo na kožo – zaradi močne koncentracije je priporočljiva mešanica eteričnega in osnovnega olja – ali jih uporabimo v prostoru.
Eterično olje predstavlja esenco rastline. Pridobivajo ga iz njenih najrazličnejših delov, kot so cvetovi, lupine, plodovi, listi, lubje in smola. Najbolj poznana tehnika pridobivanja je parna destilacija. Postopek poteka tako, da rastline v velikem kotlu segrevajo nad paro, nato pa to paro ohladijo in izločijo v drug kotel. Eterično olje se začne zbirati na površju kot kapljice olja, ostanek pa se imenuje hidrolat ali rožna voda, ki vsebuje v vodi topne snovi iz rastline. Pomembno je, da uporabimo 100% naravna eterična olja, saj sintetična vsebujejo le delček biokemijskih snovi, ki so v naravnih izdelkih. Prav tako slednja lahko povzročijo draženje kože.
S celostnim pristopom do posameznika želi aromaterapija zmanjšati stres in uravnovesiti vse vidike osebnosti in izboljšati zdravje. Lastnosti eteričnih olj združujemo v boju proti virusom in bakterijam, glivicam in drugim nevšečnostim na telesni ravni, pa tudi na psihični ravni, saj odpravljajo depresije, premagajo utrujenost in zaspanost ali pa nas samo sprostijo. Aromaterapija je odlična rešitev tudi za premagovanje stresa, zlasti kadar želimo premagati stres na delovnem mestu.

 

Aromaterapija in stres na delovnem mestu

 

Neizogibno dejstvo je, da se stresu ne moremo izogniti. Izpostavljeni smo mu vsi, od tistih na vodilnih položajih, podjetnikov in obrtnikov, do uslužbencev, študentov in brezposelnih. Kronični stres, ki ga ne znamo obvladovati, lahko pripelje do vrste hudih posledic, ki utegnejo resno ogroziti zdravje. Poleg tega so ljudje pod stresom izpostavljeni večjemu tveganju za nesrečo na delovnem mestu ali v prometu.
Stres je krivec za slabšo storilnost na delovnem mestu, obenem pa slabša partnerske odnose in spolnost ter nasploh močno krni kakovost življenja. K sreči se ga lahko naučimo učinkovito obvladovati. In ena od učinkovitih metod za premagovanje stresa je tudi aromaterapija.

Če želite nekaj storiti za svoje zdravje in dobro počutje ali pa premagati stres na delovnem mestu, vam priporočam, da izberete naravna eterična olja FLORIHANA, ki se destilirajo v Franciji in imajo ekološki certifikat. Vabljeni na mojo spletno stran!


Bioars | Z aromaterapijo do boljšega zdravja in počutja – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Rašica 20
1211 Ljubljana Šmartno
Spletna stran
E-pošta
+386 41 399 041
Seznam fraz
aromaterapija, stres na delovnem mestu, eterična olja, premagovanje stresa, utrujenost in zaspanost
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA