Pribor za žar v kovčku iz nerjavnega jekla poskrbi za odlično za pripravo jedi


Pribor za žar in žar se odkrijeta ob prvem pojavu sončnih žarkov. Zdi se, da je to nekakšno nenapisano pravilo. Čeprav pripravo hrane na žaru pogostokrat povezujemo s poletnimi večeri, druženjem in zabavo, pa prinaša tudi številne zdravstvene prednosti.

Priprava uravnoteženih obrokov na prostem namreč omogoča, da hrana ohrani več hranilnih snovi, kot so beljakovine, minerali in vitamini. Pribor za žar, kot je čopič, pa zagotovi omejen nanos maščob, ki poskrbijo za čudovito teksturo, sončnost in edinstven okus hrane.

Pečenje na žaru je odlično za pripravo svežih poletnih jedi in kar je najpomembneje - ni omejitev. Žar dopušča ustvarjalno kuho, saj brez težav na njem spečemo zelenjavo, morske jedi ali meso. Vse potrebno za popolno peko, vam bo omogočil pribor za žar v kovčku.

pribor za žar v kovčku

Zakaj je pribor za žar v kovčku tako priljubljen pripomoček žar mojstrov?

Priprava okusnih jedi na žaru je nadvse preprosta s pravim priborom za žar. Toda kako izbrati pravi pribor? Kaj potrebujemo? Če se prvič lotevamo priprave hrane na žaru, je izbira zanesljivega pribora precej stresna. Žar pribor mora uporabniku zagotoviti hitro pripravo jedi ter mu pomagati pri vzdrževanju in čiščenju žara.

Če želimo optimalno izkoristiti žar, ni potrebe po pretiravanju. Nekaj osnovnih kosov pribora je dovolj za zadovoljiv postopek kuhanja. Mnogi začetniki in pravi žar mojstri prisegajo na pribor za žar v kovčku. Le ta zajema vse najnujnejše za pripravo slastnih specialitet.

Komplet pribor za žar izdelan iz kakovostnega nerjavnega jekla zagotavlja dolgotrajno zanesljivo uporabo ter čiščenje v pomivalnem stroju. Njegova ergonomska zasnova s podaljšanim ročajem nudi varno razdaljo med uporabnikom in vročim žarom, kar prepreči morebitne opekline. Praktični obročki pa poskrbijo za priročno obešanje in shrambo.

Pribor je shranjen v aluminijastem kovčku, ki je preprost za prenašanje, zato ga brez težav vzamete s seboj na piknik, na morje ali na kampiranje.

komplet pribor za žar

Kaj vse potrebujemo za uspešno peko na žaru in kaj vsebuje 27- delni pribor za žar v kovčku?

Pribor za žar v kovčku je izredno praktičen in zajema vse, kar si žar mojster zaželi. 27-delni komplet pribor za žar je ergonomsko zasnovan iz človeku in okolju prijaznih materialov. Visokokakovostno nerjavno jeklo je dimenzijsko stabilno, kar pomeni, da se pri visokih temperaturah ne upogne, zvije ali zlomi. Njegova odpornost proti rji in koroziji pa sta glavna razloga za njegovo dolgo življenjsko dobo. Pribor poleg vilic za žar, noža za meso, čopiča ter klasičnih vilic in nožev zajema še najnujnejše pripomočke za pripravo jedi, kot so:

  • Lopatica

Lopatica za žar z daljšim ročajem je eden izmed najboljših in zaupanja vrednih pripomočkov za peko na žaru. Eleganten ročaj in udoben oprijem poskrbita za pravilno manevriranje ne glede na tehniko pečenja.

  • Prijemalke

Pribor za žar v kovčku seveda ne bi bil popoln brez prijemalk. Prijemalke za žar so zasnovane nekoliko drugače kot tiste za kuhinjsko uporabo. Daljši, ergonomsko oblikovani ročaj nudi ustrezno razdaljo med vročino žara in rokami, vendar še vedno omogoča popoln nadzor nad obračanjem večjih kosov hrane. Ker so prijemalke izdelane iz zmogljivih materialov brez težav prenesejo visoke temperature. Uporabimo jih lahko tudi pri serviranju.

  • Nabodala

Če se spomnite starih časov, veste, da je bila peka na žaru z bambusovimi nabodali prava nočna mora. Ne le, da je bilo nabodala izjemno težko obrniti, vedno znova smo bili izpostavljeni morebitnim opeklinam in poškodbam. Zato so nabodala iz nerjavnega jedla pravo odkritje za žar mojstre. Uporabimo jih lahko za najrazličnejše jedi od mesnih nabodal, fondijev, rib ter pripravo koruze in druge zelenjave. Kar pa je najbolje, je to, da so okolju prijazna, saj proizvedejo precej manj odpadkov.

  • Krtača za čiščenje rešetk

Vsak žar pribor mora imeti vrhunsko krtačo za čiščenje rešetk, saj je ta ključnega pomena za ohranjanje higiensko neoporečnega žara. Da preprečimo razvoj bakterij in žaru zagotovimo dolgo življenjsko dobo, moramo po peki očistiti in postrgati ostanke hrane iz rešetk. Krtača s čvrstimi širokimi ščetinami dopušča celostno čiščenje ter uspešno odstrani zažgane in lepljive ostanke hrane. Kompakten ročaj zagotavlja dober oprijem, zanka za obešanje pa poenostavljeno shranjevanje.

žar pribor