Polaganje robnikov in porfido plošč

V podjetju Askaz se ukvarjamo z urejanjem zelene okolice ter s polaganjem vseh vrst tlakovcev, prav tako opravljamo polaganje robnikov, polaganje granitnih kock in polaganje porfido plošč, z izgradnjo opornih zidov iz naravnega kamna ali lomljenih betonskih blokov vseh vrst. V podjetju poskrbimo za celoten spekter storitev: od nabave in uvoza materiala, do načrtovanja, izkopov, nasutja tampona in utrjevanja, izdelamo pa tudi vso napeljavo za odvajanje meteornih voda in kanalizacije.

Zagotavljamo kakovostne, ugodne in pravočasno narejene storitve.

Polaganje robnikov za urejeno dvorišče

Polaganje robnikovUrejeno dvorišče je del urejenega doma, zato se v načrtovanje ureditve okolice splača vložiti nekaj časa in truda. Premisliti je potrebno glede zelene površine, okrasnega rastlinja pa tudi na tlakovanje in polaganje robnikov je potrebno misliti, s katerim dopolnimo videz dvorišča in utrdimo podlago. S polaganjem robnikov obrobimo dovozne poti, pešpoti, gredice in druge travne površine ali pločnike ter zagotovimo, da tlakovci, kamni ali položene porfido plošče ostanejo trdno na svojem mestu, s polaganjem robnikov pa tudi zadržimo vlago med gredicami in drugimi površinami. Kovinske, opečne ali lesene obrobe nas slej kot prej pustijo na cedilu, saj rjavijo ali razpadejo ter zahtevajo nenehno obnavljanje, kamniti robniki pa zagotavljajo dolgo obstojnost, saj se tudi s časom ne obrabijo. Hkrati pomenijo naraven material, ki se lepo prilagodi okolju.

Porfido plošče

Kamen, imenovan porfido, je naravna surovina, ki se uporablja za tlakovanje zunanjih površin, in s katero se lahko kosa redko kateri drug material, saj je izredno odporen na vse vremenske vplive. Porfido plošče so najprimernejše za ravne površine, saj so najbolj gladke izmed vseh naravno lomljenih kamnov. Porfido plošče se uporabljajo za talno oblaganje dvorišč, balkonov, okolic bazenov, teras, pločnikov, škarf, robnikov in drugih podobnih površin, ki so izpostavljene zunanjim vremenskim vplivom.

POLAGANJE ROBNIKOV ASKAZ

Najpogosteje so porfido plošče dobavljive v rdeče-rjavi ali sivo-rjavi barvi, mogoče pa jih je tudi prebarvati. Obstaja več različnih oblik porfida za polaganje, ki ustreza različnim namenom:

  • porfido plošče so lahko pravilne ali nepravilne oblike, odvisno od vzorca, ki ga želimo na dvorišču doseči,
  • porfido kocke se uporabljajo za tlakovanje, kombiniramo pa jih lahko tudi s porfido ploščami,
  • porfido stopnice so namenjene polaganju stopnic in so lahko prav tako pravilne ali nepravilne oblike,
  • porfido robniki: polaganje porfido robnikov je namenjeno zaključkom tlakov, poti ali gredic.

Polaganje porfida

V podjetju Askaz d.o.o. smo specializirani tudi za polaganje porfida - naravnega, zelo odpornega in rezanega kamna. Za polaganje porfida se najpogosteje uporabljajo kamnite plošče, saj imajo, kot že rečeno, med vsemi kamni najbolj gladko in enakomerno površino.

Porfido plošče

Pri polaganju porfida lahko izbiramo med različnimi barvnimi odtenki ter oblikami, ki najbolje ustrezajo preostali okolici. Polaganje porfida je težko in natančno delo, ki zahteva strokovnjaka. V podjetju Askaz d.o.o. polaganje robnikov, porfida in drugih kamnitih materialov opravljamo že dolgo, zato strokovno in natančno poskrbimo za vaše dvorišče. Porfido polagajo na poprej pripravljeno podlago (armirano betonsko ploščo), pripraviti pa je potrebno tudi naklon, da lahko voda nemoteno odteka proč od stavb in drugih bližnjih objektov. Nadalje je potrebno poskrbeti tudi za enakomerne fuge in plošče primerno zaključiti.

V primeru dodatnih vprašanj, ki se nanašajo na polaganje robnikov, porfido plošč ali urejanje vaše okolice smo vam strokovnjaki in prijazno osebje v podjetju Askaz d.o.o. zmeraj na voljo. Pokličete nas lahko na telefonsko številko 04 53 36 107 ali 041 774 299, nam pišete na elektronski naslov ali nas osebno obiščete na naslovu Zgornja Dobrava 5, 4246 Kamna Gorica.

Askaz d.o.o. | Polaganje robnikov, polaganje porfida, porfido plošče - povezave do naše spletne strani: