Naravni kamen porfido - polaganje porfido plošč

Pri urejanju površine okoli našega doma ali poslovnega objekta pogostokrat ne vemo, za kakšno tlakovanje naj se odločimo. Med najboljše odločitve zanesljivo spada naravni kamen porfido oziroma porfido plošče, saj gre za neverjetno trpežen material. Polaganje porfida je zato najbolj smiselna odločitev, kadar bi radi polepšali in uredili zunanje površine, saj je porfido naravni kamen, poleg naravnosti in trpežnosti pa nudi tudi čudovit videz.

Kamen porfido, naravni kamen, polaganje naravnega kamna
Naravni kamen porfido - polaganje porfida

Ker je kamen porfido naravni material, je okolju prijazen, poleg tega pa se zaradi svojega naravnega videza lepo poda tako h klasičnim hišam kot k moderno oblikovanim novejšim domovom. Za polaganje porfida so poleg dvorišč primerne tudi druge podlage. Porfido plošče lahko uporabite za oblaganje balkonov, teras, podpornih zidov, zunanjih stopnic, kaminov in kurišč ter še mnogih drugih površin. Ker je kamen porfido na voljo v številnih različnih odtenkih, od rjave do rdeče in vijolične, boste zanesljivo našli barvo, ki bo ustrezala vašim željam in se bo ujemala z ostalimi elementi. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali, kakšen kamen porfido si izberite in vam ga seveda pravilno in strokovno položili. Čeprav je polaganje naravnega kamna porfido precej zapleteno opravilo, ga bodo naši polagalci, ki imajo na tem področju dolgoletne izkušnje in vse potrebno strokovno znanje, opravili tako, da bo še dolga leta služil svojemu namenu.


Strokovno in natančno polaganje

Kamen porfido je naraven in odporen material, s katerim se po trpežnosti lahko kosa le malo drugih materialov. Vremenski vplivi mu tako rekoč ne morejo do živega. Če je pravilno položen, seveda. Polaganje porfida namreč zahteva veliko natančnosti in ustrezno usposobljene strokovnjake, ki bodo kamen porfido oziroma porfido plošče položili v skladu z zahtevami. Med drugim je za polaganje kamna porfido potrebna primerna podlaga - v naprej izdelana plošča iz armiranega betona, ki mora imeti tudi ustrezen naklon, da voda odteka v pravo smer. Naravni kamen porfido je znan tudi po specifičnem videzu, ki ga dosežemo predvsem z ustreznim fugiranjem.


Pridite v Askaz - naredili bomo načrt za vaše dvorišče, vam strokovno svetovali in opravili vsa potrebna dela, da bo pogled skozi okno vašega doma vedno privabil nasmeh na ustnice!


Askaz | Polaganje naravnega kamna porfido in plošč - povezave do naše spletne strani: