Polaganje tlakovcev, granitnih kock in naravnega kamna porfido

Urejeno in tlakovano dvorišče bo za vašo hišo in njeno okolico kakor pika na i. S polaganjem tlakovcev, tlakov, naravnega kamna ali granitnih kock boste poskrbeli za trdno in trajno podlago. Prav tako je polaganje tlakovcev odlična izbira zaradi njihovega naravnega videza. Tlakovci so na voljo v različnih oblikah in barvah, ki bodo polepšale vašo okolico. Osnova za polaganje tlakov mora biti trdna - v večini primerov poteka polaganje na drenažni pesek, lahko pa tudi na betonsko ploščo.

V podjetju Askaz d.o.o. poskrbimo za vse faze polaganja tlakovcev. Teren najprej pripravimo in ga utrdimo. Po potrebi podlago izkopljemo ali nanjo nasujemo dodatni material. Ko je podlaga utrjena, sledi polaganje vseh vrst tlakov in tlakovcev. Smo specialisti za polaganje naravnega kamna in rezanega kamna porfido, granitnih kock in robnikov. Ukvarjamo pa se tudi z izgradnjo opornih zidov iz naravnega kamna ali lomljenih betonskih blokov vseh vrst. Za vas izdelamo tudi vso potrebno napeljavo za odvajanje meteornih voda in kanalizacije.


Naravni kamen doda objektu pridih naravnosti in domačnosti

tlakovci, kamen porfido, polaganje tlakov

Polaganje naravnega kamna doda objektu pridih svoje naravnosti in domačnosti. Naravni kamni se med seboj razlikujejo po barvi, strukturi, teksturi, trdoti, trdnosti, namembnosti in predvsem po načinu obdelave. V večjih kosih, ki so primerni predvsem za zidanje in oblaganje škarp in stebrov, je lahko naravnih oblik. Primeren pa je tudi za kombiniranje z drugimi materiali, predvsem z lesom in s tlakovci. Večinoma uporabljamo apnenec, večkrat pa tudi marmor, granit, gnajs in porfido kamen. Naravni videz pa zagotavlja tudi polaganje granitnih kock, saj je granit naravni kamen, ki slovi po svoji odpornosti in žlahtnosti.


Porfido - najprimernejši naravni kamen za zunanje polaganje

Porfido kamen je najprimernejši za zunanje polaganje, saj je izredno odporen na vremenske vplive. Poleg tega je njegova lomljena površina izrazito ravna, zato je primeren tudi za polaganje ravnih površin. Zaradi opisane prednosti ga uporabljamo zlasti za polaganje dvorišč, okolice bazenov, balkonov, teras in pločnikov, pa tudi za oblaganje škarp in kaminov ter za izdelavo robnikov. Porfido kamen je na voljo v številnih barvah, dimenzijah in oblikah. Polaganje kamna porfido je zelo zahtevno delo, ki zahteva natančnost, zato ga prepustite strokovnjakom.

Askaz | Polaganje tlakovcev, naravnega kamna porfido ter granitnih kock - povezave do naše spletne strani: