Polaganje kamna, granitnih kock in tlakovanje dvorišča

V podjetju Askaz d.o.o. se ukvarjamo z vzdrževanjem vrtov, zelenih površin in dvorišč, z nasaditvijo okrasnih dvorišč in s polaganjem trave, ob tem pa poskrbimo za celotno okolico in ne le za travnate površine - med svoje storitve vključujemo tudi polaganje kamna, polaganje granitnih kock, tlakovanje dvorišča, postavljanje opornih zidov iz naravnega kamna, lomljenih betonskih blokov vseh vrst in druga zunanja dela. Poskrbimo za celoten komplet storitev, kar pomeni, da polaganje kamna, granitnih kock in tlakovanje dvorišča vključuje tudi naročilo in dobavo vseh vrst tlakovcev ali kamna in drugega materiala, vse potrebne izkope, nasutje tampona in utrjevanje. Slovimo po učinkovitosti, ugodnih cenah, kakovostnem delu in materialih ter po opravljenem delu v dogovorjenem roku.

Polaganje kamna

Polaganje kamna

V podjetju Askaz d.o.o. poskrbimo za urejeno okolico vaše hiše. Tlakovanje dvorišča pomeni okras ter hkrati trdno in trajno podlago. Polagamo različne vrste kamna: naravni kamen porfido, betonske tlakovce in plošče, apnenec, marmor, granit, gnajs oziroma material, ki ustreza vašim potrebam in željam ter se lahko razlikuje po barvi, strukturi, teksturi in trdoti. Manjši kosi kamna, ki so primerni za tla, polaganje večjih kosov pa je primerno za zidanje in oblaganje škarp in stebrov. Izbor oblog za polaganje kamna je odvisen od osebnega okusa, od prostora ter od pričakovanih obremenitev, zato v podjetju Askaz svojim strankam tudi zmeraj svetujemo in hkrati upoštevamo njihove želje.

POLAGANJE KAMNA IN GRANITNIH KOCK

Polaganje granitnih kock

Polaganje granitnih kockS polaganjem granitnih kock dopolnimo in izpopolnimo videz dvorišča, granitne kocke pa pomenijo pa tudi zanesljivo in trajno rešitev. Lahko se odločimo za celotno tlakovanje dvorišča ali samo enega dela (polaganje granitnih kock na potkah, obdelava pločnika, ustvarjanje vzorcev ipd.), s polaganjem granitnih kock pa lahko nadomestimo tudi asfaltiranje dovoznih površin. Granitne kocke je mogoče polagati v različne in zanimive vzorce. Na voljo so tudi v različnih dimenzijah, z malo domišljije pa je mogoče sestaviti zanimiv in unikaten mozaik.

Prednost granitnih kock je med drugim v tem, da nam v primeru poškodbe ni potrebno popravljati celotne površine - zamenjamo samo poškodovane granitne kocke in dvorišče je ponovno videti kot novo.

Kako poteka tlakovanje dvorišča?

Za tlakovanje dvorišča, polaganje kamna ali polaganje granitnih kock je najprej potrebno pripraviti teren. V prvi fazi je nujno poskrbeti za odvajanje vode, da bo le-ta odtekala stran od stavbe ali drugega bližnjega objekta. Sledi priprava osnovnega sloja, ki mora zagotavljati trdnost, odvisen pa je tudi od pričakovane nosilnosti. Pred polaganjem kamna tako najprej poskrbimo za primeren izkop, ki se giblje med 30 in 40 centimetri. Pred tlakovanjem dvorišča premislimo tudi, ali bo potrebno položiti električno napeljavo za razsvetljavo, zapiranje vrat in podobno. Za spodnji ustroj uporabljamo drobir, gramoz ali tampon v debelini do 40 mm ter podlago nato dobro utrdimo. Naslednji korak pri tlakovanju dvorišča je postavitev betonskih robnikov, ki jih zabetoniramo. Na utrjeni sloj nanesemo posteljico iz drobirja ali peska v debelini od 3 do 5 centimetrov. Nato sledi polaganje kamna ali granitnih kock. Tlakovanje dvorišča se prične na robu, pravokotno na glavno vhodno linijo. Po končanem postopku zapolnimo fuge med tlakovci, kamnom ali granitnimi kockami ter tlakovano dvorišče utrdimo s planirno desko.

Za nadaljnja vprašanja nas lahko pokličete na telefonsko številko 04 53 36 107 ali 041 774 299 ali pišete na elektronski naslov, kjer vam bomo strokovnjaki postregli z vsemi odgovori.

Askaz d.o.o. | Polaganje kamna, polaganje granitnih kock, tlakovanje dvorišča - povezave do naše spletne strani: