Oddaja nepremičnin - na kaj morate biti pozorni?

Oddaja nepremičnin je povezana s številnimi »miti«, zaradi katerih so številni lastniki nepremičnin zadržani glede iskanja potencialnih najemnikov. Vendar pa so skrbi v resnici povsem odveč, saj lahko poteka oddaja nepremičnine brez nepotrebnih zapletov, če se oborožite s potrebnimi informacijami, pri čemer vam lahko pomagajo tudi strokovnjaki za področje nepremičnin, ki bodo poskrbeli, da bo vse potekalo v skladu s trenutno veljavno zakonodajo.

Prvi korak pri oddaji nepremičnin je premišljeno sestavljen oglas

Kaj ponujate in kaj pričakujete - to sta osnovni vprašanji, ki si ju morate zastaviti, preden se lotite sestavljanja oglasa za oddajo nepremičnin. Informacije v oglasu naj bodo čim bolj natančne, saj bodo le tako iskalci nepremičnin za najem lahko ocenili, v kolikšni meri so njihova in vaša pričakovanja kompatibilna. Pomembno je, da dovolj jasno izpostavite morebitne posebne zahteve, saj se lahko tako izognete nesporazumom v prihodnosti. Oddaja nepremičnin je neizogibno povezana tudi s samimi ogledi stanovanj, ki so lahko za stanodajalce precej naporni in časovno zamudni, zato vam je lahko v tej fazi sodelovanje z nepremičninsko agencijo v zelo veliko pomoč.

Oddaja nepremičnineOddaja nepremičnin ugodno

Natančna pogodba vam lahko prihrani številne nevšečnosti

Kot je bilo že nakazano, pa je pri oddaji nepremičnin vsekakor izjemno pomemben tudi pravni vidik. Skrbno sestavljena in ustrezno overjena pogodba predstavlja podlago za oddajo nepremičnine brez zapletov, zato je to eden tistih korakov, ki ga nikakor ne smete preskočiti. Če sami niste posebej vešči pravnih zadev, je vsekakor smiselno, da sestavljanje pogodbe zaupate profesionalcu. Pogodba mora biti sicer sestavljena v skladu z ustreznimi določili, kar pa še ne pomeni, da mora biti tudi »šablonska«, ampak lahko zajema tudi zelo konkretne dogovore med vami in najemnikom.