Mala vetrna elektrarna za lastno uporabo

Premišljeno varčevanje z elektriko v gospodinjstvu

Mala vetrna elektrarna je sestavljena iz dveh ključnih delov in sicer vetrnega generatorja (turbine) in razsmernika. Za male vetrne elektrarne sta v Sloveniji najbolj primerni notranjsko-kraška in primorska regija. Na teh območjih je veter namreč najmočnejši in najbolj konstanten, prav zato pa je optimalen tudi izkoristek male vetrne elektrarne. Vetrna energija spada med obnovljive, hkrati pa tudi med zelene vire energije, saj z njenim izkoriščanjem ne onesnažujemo okolja. Gre za eno najčistejših in najcenejših oblik pridobivanja energije.

 

Kombinacija male vetrne in solarne elektrarne – t.i. hibridna elektrarna

Solarne elektrarneMalo vetrno elektrarno lahko povežete s solarno elektrarno tako, da uporabite hibridni razsmernik, ki bo enosmerni tok iz male vetrne in/ali solarne elektrarne preusmeril v hišno omrežje. Vetrni generator male vetrne elektrarne lahko tako kot sončne celice pri solarnih elektrarnah namestite na tla ali na streho objekta. Na vetrnem generatorju je običajno nameščena zavora, ki preprečuje poškodbe v primeru močnih sunkov vetra.

Slovenija podpira postavljanje vetrnic za pridobivanje električne energije. Sama postavitev vetrnega generatorja se prišteva med investicijska vzdrževalna dela, za katera ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Za postavitev male vetrne elektrarne za domačo uporabo torej potrebujete samo denar za začetno investicijo in primerno lokacijo.

 

Primerna lokacija male vetrne elektrarne omogoča optimalno delovanje

Vetrni generatorMala vetrna elektrarna se odlično obnese na oddaljenih lokacijah, kamor ne sega javno električno omrežje (oddaljeni vikendi, lovske in planinske koče, ipd.). V kombinaciji s solarno elektrarno si lahko zagotovimo zanesljiv in stalen vir električne energije v vseh vremenskih pogojih. S pomočjo vetrnega generatorja boste na primerni lokaciji proizvedli dovolj električne energije za vaše gospodinjstvo in s tem privarčevali pri porabi elektrike iz javnega omrežja.

Investicija v nakup male vetrne elektrarne ali solarne elektrarne se vam bo hitro obrestovala z velikim prihrankom, zato vas vljudno vabimo, da obiščete našo spletno stran, kjer vas čakajo dodatne informacije o izdelkih.

 

 

Prekoneta | Mala vetrna elektrarna v veliki meri pokrije potrebe povprečnega gospodinjstva po električni energiji – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
4M Group d.o.o.
Naslov
Medvedova ulica 11A
1241 Kamnik
Spletna stran
E-pošta
+386 41 586 480
Seznam fraz
Mala vetrna elektrarna, Vetrni generator, Solarne elektrarne
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA