Pošlji povpraševanje

Klime za široko uporabo

Smo uradni distributer klimatskih naprav TOSHIBA in MITSUBISHI ELECTRIC. Klimatske naprave za široko potrošnjo so deljeni klimatski sistemi, tako imenovani stenski split sistemi v enojni in multi izvedbi. Nudijo hlajenje, ogrevanje, razvlaževanje, ventilacijo in filtriranje zraka v prostoru. Nekateri modeli nudijo tudi vlaženje, na primer model URURU SARARA proizvajalca DAIKIN. Slednji je edini, ki je trgu ponudil posebno talno enoto imenovano NEXURA. Posebnost te klime je, da poleg pihanja naprava oddaja toploto tudi neposredno prek ohišja.

Klime omogočajo tako hlajenje kot ogrevanje

Klima MitsubishiKvalitetne klimatske naprave priznanih proizvajalcev se uporabljajo 12 mesecev na leto, tako poleti za hlajenje kot pozimi in v prehodnih sezonah za ogrevanje. V manjših stanovanjih in poslovnih prostorih se klimatska naprava uporablja kot edini vir tako za hlajenje kot za ogrevanje. Največje udobje nudijo klima naprave z inverter tehnologijo (inverter frekvenčni pretvornik prilagaja moč delovanja naprave glede na potrebe). Naprave z inverter tehnologijo v primerjavi s standardnimi modeli, ki delujejo s fiksno močjo, lahko privarčujejo od 30-60% električne energije in so še posebej primerne za celoletno uporabo. Posebej primerna za ogrevanje, tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah, je klima MSZ-FD VABH proizvajalca MITSUBISHI ELECTRIC, saj učinkovito ogreva do -25°C zunanje temperature. Pri zunanji temperaturi 7°C naprava doseže COP 5,33, kar pomeni, da pri 1kW porabljene energije dobimo približno 5 kW koristne energije. Model klime ima tudi napredne funkcije za varčevanje energije ob hkratnem povečanem udobju, to je senzor za kontrolo temperature tal in sten imenovan I-see Sensor.

Klimatska naprava MSZ-EF

Klime Mitsubishi MSZ-EFNovost sezone 2011 je model MSZ-EF, primeren za moderno opremljene prostore. Stenska enota je ravnih linij in se dobi v treh modernih barvah, beli, črni in srebrni (slednja le po naročilu). Vse stenske enote so izjemno tihe. Njihovo delovanje lahko primerjamo s šelestenjem listja, pri najnižji hitrosti ventilatorja klime je zvočni tlak le 19 dB, zato so te klima naprave posebej primerne za nočne prostore. Potrošnik lahko izbira med enojnimi ali multi split sistemi. Pri enojnem split sistemu je na eno zunanjo enoto vezana ena notranja enota, pri multi sistemih pa na eno zunanjo enoto vežemo tudi do osem notranjih enot. Izvedbe notranjih enot klime so lahko: stenska, talna, vgradna, kasetna, kanalska. Klimatske multi split naprave z inverter tehnologijo nudijo enako udobje v več prostorih v objektu, saj lahko v vsak prostor namestimo svojo notranjo enoto, medtem ko imamo zunaj le eno zunanjo enoto, kar je veliko manj moteče kot veliko zunanjih enot.

Štiri serije klimatskih naprav MITSUBISHI ELECTRIC

Klimatske naprave MITSUBISHI ELECTRIC so dobavljive v več serijah, in sicer:

  • M serija, enojni split sistemi s stenskimi ali talnimi enotami
  • S serija, enojni split sistemi z vgradnimi enotami
  • MULTI sistemi, z zunanjimi enotami na katere priključimo do 8 notranjih enot
  • P serija, profesionalne klima naprave v enojni ali multi split izvedbi

Za lažjo izbiro klime v enojni izvedbi smo pripravili spletno aplikacijo SAZIK, ki vam lahko pomaga oceniti potrebno moč klime in izbrati med najboljšimi inverter klimatskimi napravami na tržišču, ki jih imamo v naši ponudbi. Tako se lahko kot potrošnik primerno pripravite na prihod monterja v vaš dom ali pisarno.

Vitanest d.o.o. | Klimatske naprave, prezračevanje z rekuperacijo, klime, klimatska naprava, klima - povezave do naše spletne strani: