Pošlji povpraševanje

TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK-VODA ZA UČINKOVITO RABO ENERGIJE V STAVBAH

Trajnostna gradnja ali obnova objektov temelji na pravilih učinkovite rabi energije v stavbah , kar spodbuja varčevanje z energetskimi viri, uporabniku pa nudi udobno in zdravo bivanje ter prilagoditev naravnemu, družbenemu in kulturnemu okolju. Trajnostne gradnje ne more biti brez celostnega pristopa.


Ravno tako ni dovolj, da se pri gradnji ali obnovi upošteva le teoretična pravila posamičnih področij gradnje, potrebno je uskladiti vsa področja in praktične izkušnje različnih strokovnjakov , ki sodelujejo pri gradnji z namenom doseganja čim večjega udobja in zadovoljstva uporabnikov. Za doseganje udobja in zadovoljstva je torej potrebna sinergija strokovnjakov in posameznih sklopov gradnje ali obnove. Vsak del objekta ali stavbe je dovolj kvalitetno izveden le, če je v sinergiji z ostalimi deli. Praktične izkušnje vseh sodelujočih je potrebno izkoristiti z namenom napredka, pri vsem pa slediti smernicam gospodarnosti in spoštovati standarde kakovosti proizvodnje, materialov, procesov vodenja in načrtovanja. Tako je tudi pri smernicah za toplotne črpalke.


Naše najbolje prodajane toplotne črpalke so nizkotemperaturne toplotne črpalke zrak-voda v deljeni izvedbi (split sistem) pri katerih se energijska učinkovitost zanesljivo ohranja do zelo nizkih zunanjih temperatur. Poleg tega so varne in enostavne za namestitev, vzdrževanje in upravljanje. Načrtujejo se predvsem v novih energetsko varčnih objektih s sistemi talnega gretja.


Hydro box v kuhinjiSistem MITSUBISHI ELECTRIC Ecodan je invertersko krmiljen, frekvenčni inverterski pretvornik delovanje prilagaja glede na potrebe, zato je učinkovit in varčen ter enostaven za upravljanje. Naprave so kompaktne, notranje enote lahko namestimo v kuhinjo ali kopalnico, saj so varne za uporabo in imajo nevtralen dizajn, zunanje enote postavimo na prostem ob objektu. Na izbiro sta dve seriji kompaktnih notranjih enot. Notranja vodna enota z vgrajenim 200 l rezervoarjem sanitarne tople vode je visoka le 1,6 metra, Hydro box enota pa ne vsebuje rezervoarja, meri 800Vx530Šx360G mm.


Novost leta 2013 je hibridni sistem MITSUBISHI ELECTRIC »Mr. Slim+«, ki v en sistem združuje prednosti neposredne ekspanzije toplote prek toplotnih črpalk zrak-zrak (gretje, hlajenje in razvlaževanje prostorov) ter prednosti toplotne črpalke zrak-voda (gretje prostorov in sanitarne vode). Na zunanjo napravo-toplotno črpalko je mogoče priklopiti notranjo vodno enoto za ogrevanje tople sanitarne vode in pripravo ogrevalne vode za sistem talnega gretja + enoto za neposredno ekspanzijo (kanalski ali stenski izpih zraka), ki poskrbi za posebej varčno ogrevanje v prehodnih obdobjih in hlajenje poleti. Toplota, ki jo enota poleti odvzame iz prostora se izkoristi za gretje sanitarne vode, kar predstavlja dodaten plus pri izkoriščanju odpadne toplote.


Vabimo Vas, da se o delovanju in prednostih toplotnih črpalk zrak-voda pozanimate brezplačno prek telefona 080 1959, spletne strani www.vitanest.si ali kar na našem razstavnem prostoru na sejmu DOM v marmorni dvorani-hala B od 11. do 16. marca 2014.


Vir: Vitanest d.o.o.