Gradnja nadstreška in njegovo načrtovanje zelo enostavna

Gradnja nadstreška dovoljenjeGradnja nadstreška in njegovo načrtovanje sta danes zelo enostavna. V podjetju Termoflor d.o.o. vam nudimo celovito rešitev, ki obsega brezplačno svetovanje in meritve, posamično načrtovanje skladno z obstoječo arhitekturo, strokovno izvedbo in nadzor. Načrti za nadstreške so ključni za učinkovito gradnjo, saj dobro prikažejo osnovne oblike nadstreškov in predvidene elemente, kot so nosilna konstrukcija, kritina za nadstrešek in profili.
Konstrukcija je lahko kovinska oz. jeklena (nerjaveče jeklo inox), aluminijasta ali lesena (lepljeni leseni nosilci). Kot kritino uporabljamo enoslojne ali večslojne polikarbonatne plošče različnih debelin in barv. Zanje je značilna trdnost, majhna teža in velika odpornost na udarce. So izjemni toplotni izolator in imajo izvrstno svetlobno propustnost. Plošče se hladno krivijo, kar uporabniku omogoča najrazličnejše atraktivne izvedbe. Na voljo so tudi alternativne kritine, kot so enoslojne valovite plošče Fastlock-UNI, kaljeno steklo, membrana EPDM in panelne plošče s protikondenčnim obrizgom.
Da bi gradnja nadstreška potekla čim bolj brez zapletov, so tako konstrukcije kot načrti prilagojeni kupcu oz. so izdelani po načrtih vašega arhitekta ali pa našega strokovnjaka. Prav tako gradnja nadstreška ne zahteva večjih gradbenih del. Pred postavitvijo je potrebno le pripraviti betonske temelje.

Gradnja nadstreška - kdaj potrebujemo gradbeno dovoljenje za nadstrešek

Želite postaviti nadstrešek, pa ne veste, ali potrebujete gradbeno dovoljenje za nadstrešek? V večini primerov gradbeno dovoljenje za nadstrešek ni potrebno. Drugače je, če je nadstrešek velik med 30 m2 in 50 m2, saj ga v tem primeru uvrščamo med nezahtevne objekte. Gradnja takšnega nadstreška potrebuje tudi gradbeno dovoljenje, vendar pa je postopek njegovega pridobivanja razmeroma kratek in precej bolj enostaven kot npr. za družinsko hišo. Zahtevo oddamo na posebnem obrazcu, h kateremu je treba priložiti:

  • prikaz lege objekta na zemljišču z navedbo odmikov objekta od parcelnih mej sosednjih zemljišč,
  • značilne prereze ter oblikovanje objekta in terena,
  • soglasja pristojnih,
  • dokazilo o pravici do gradnje (običajno je to dokazilo, da ste lastnik parcele).

Gradbeno dovoljenje za nadstrešek

Obrazec oddamo pristojnemu upravnemu organu, ki nato izda gradbeno dovoljenje v skrajšanem ugotovitvenem postopku. Projektne dokumentacije v tem primeru ni treba izdelati.

Termoflor d.o.o. - svetovanje, načrtovanje in gradnja nadstreška. Pomagamo pri pridobitvi gradbenega dovoljenja.

Vabljeni na našo spletno stran!


Termoflor d.o.o. | Gradnja nadstreška, gradbeno dovoljenje za nadstrešek, gradnja nadstreška dovoljenje - povezave do naše spletne strani: