Tople grede - odlična rešitev za gojenje in prezimovanje vrtnin

Čeprav so tople grede na naših vrtovih vse redkejše, saj smo sadje in zelenjavo navajeni kupovati v trgovini, pa tople grede za vrt še vedno predstavljajo odlično rešitev za gojenje in prezimovanje vrtnin. V topli gredi v hladnejših zimskih dneh ob sončnem vremenu ostane več sončne energije oz. toplote, kot pa se je odbije nazaj. To zagotovimo s polikarbonatno dvoslojno kritino. Dvoslojna kritina na topli gredi tako prepusti svetlobo, zadrži pa toploto. Zemlja vsrka toploto in še pomnoži njeno moč. V prostoru med stranicami tople grede za vrt ustvarja posebno klimo, ki je za več stopinj višja od zunanje temperature. Ta pojav imenujemo učinek tople grede. Zaradi višje temperature v topli gredi semena vzklijejo hitreje, rast zelenjave pa se pospeši. Rastline v topli gredi tako lahko odlično uspevajo tudi pozimi.
Poklicni ali bolj izkušeni vrtnarji tople grede ogrevajo tudi s podzemnimi viri toplote, običajno pa na vrtu izberemo prostor, kjer bo topla greda med letom čim dlje obsijana s sončno svetlobo in toploto.

Termo tople grede za vrt in termo rastlinjaki

Tople grede za vrtTermo tople grede, ki so vam na voljo v našem podjetju, odlikujejo preprosta montaža, lep videz in dolga življenjska doba. ALU konstrukcijo prekriva dvoslojna termoizolacijska kritina Lexan Termoclear. Izbirate lahko med naslednjimi dimenzijami:
- 210x90 centimetrov,
- 160x70 centimetrov in
- 105x90 centimetrov.

Namesto termo tople grede za vrt si lahko postavimo tudi termo rastlinjak. Ta je lahko različnih velikosti, omogoča pa gojenje večjih količin zelenjave. Če namestimo ogrevanje in dodatno osvetlitev, pa lahko vrtnine pridelujemo preko celega leta.

Na naši spletni strani si lahko ogledate našo pestro ponudbo rastlinjakov, steklenjakov in termo toplih gred. Prav tako boste lahko preverili naš cenik in se prepričali, da so cene resnično zelo ugodne.

Zato nikar ne odlašajte, izkoristite učinek tople grede in podaljšajte čas pridelave zelenjave. Odločite se za nakup termo tople grede Termoflor. Termo toplo gredo vam lahko dostavimo tudi s hitro pošto.

Vabljeni na našo spletno stran!

Termoflor d.o.o. | Tople grede, tople grede za vrt, učinek tople grede - povezave do naše spletne strani: