Diesel viličarji

V skupini Tehnodiesel želimo v največji meri zadovoljiti želje in potrebe naših strank, zato smo poskrbeli za izjemno bogato ponudbo viličarjev. Tako se lahko poleg plinskih in električnih viličarjev odločite tudi za diesel viličarje, ki s svojimi lastnostmi navdušujejo voznike oz. upravljavce pri najrazličnejših opravilih. Čeprav je viličar diesel v osnovi namenjen zunanji uporabi, pa ga lahko z dograjenimi filtri za sežig emisij uporabljate tudi v zaprtih prostorih.

Široka paleta diesel viličarjev

Diesel viličarjivam olajšajo marsikatero delo. Pred nakupom se vedno prepričajte, da boste izbrali viličar, ki ustreza vašim delovnim nalogam.  V naši široki ponudbi diesel viličarjev boste našli naslenje znamke:

Znotraj posamezne znamke lahko izbirate med različnimi modeli. Glavna razlika med modeli je nosilnost. Čelni diesel viličarji znamke Steyr imajo nosilnost lahko tdi do 16 t, medtem ko imajo čelni viličarji znamke OM najvišjo možno noslnost do 10 t.

Široka ponudba diesel viličarjev v TehnodieselSteyr Lift čelni viličar na diesel pogon

Diesel viličar ima pred bencinskim in električnim določene prednosti

Diesel viličarji so viličarji, ki imajo motor z notranjim izgorevanjem. To seveda velja tudi za bencinske, ki pa jih podjetja danes skorajda ne uporabljajo. Dejstvo je, da imajo viličarji z dieselskim motorjem nižjo porabo goriva, poleg tega pa tudi daljšo življenjsko dobo. So tudi varnejši za uporabo, saj je bencin veliko bolj vnetljiv kot dieselsko gorivo. Slabost obeh je nekoliko glasnejše delovanje, zato so marsikomu bolj pri srcu električni viličarji. Prav tako bencinskih in diesel viličarjev ne smemo uporabljati v zaprtih prostorih, če viličar nima dograjenega filtra za sežig emisij. V tem primeru se za boljšo rešitev izkažejo električni ali plinski viličarji. Oglejmo si še prednosti, ki jih ima diesel viličar v primerjavi z električnim. Ker ima precej močnejši pogon, je hitrejši, poleg tega pa lahko premaguje tudi težje napore. Verjetno najpomembnejša lastnost pa je, da je diesel viličar vedno nared za delo, tudi za dela v več izmenah, če je le natočeno gorivo.