Plinski viličarji

Med viličarje z notranjim izgorevanjem sodijo bencinski, dizelski in plinski viličarji. Zaradi slabših lastnosti bencinskih, so te v veliki meri nadomestili dizel viličarji. Žal pa se teh, če nimajo dograjenih filtrov za sežig emisij, ne sme uporabljati v zaprtih prostorih. To številnim podjetjem predstavlja glavni razlog, da se raje kot za dizelskega odločijo za nakup plinskega viličarja, ki ga brez težav lahko uporabljajo tako v skladišču z ustreznim prezračevanjem kot tudi na prostem.

Plinski viličarji zmoglivejši od električnih viličarjevPlinski viličarji so uporabni v skladišču

Plinski viličar je zmogljivejši od električnega

Čeprav so za prevažanje tovora v skladiščih in ostalih zaprtih prostorih izjemno uporabni električni viličarji, pa so se tudi plinski viličarji izkazali za odlično izbiro. Razlog, da jih lahko uporabljamo v notranjosti, je v nizki emisiji škodljivih snovi. Seveda je nujno, da ima prostor urejeno kakovostno prezračevanje. Plinski viličarje precej močnejši od električnega, zato z njim lahko opravljamo težja dela z zahtevano večjo nosilnostjo. Dela bodo opravljena hitreje, saj je plinski viličar zaradi zmogljivega motorja hitrejši od električnega, zdržal pa bo tudi več izmenski urnik. Naj omenimo, da je izjemno pomembno paziti na dobro tesnjenje plinskih vodov, saj uhajanje plina lahko privede do eksplozije.

Plinski viličarji – znamke Steyr in OM

Na voljo so viličarji z različnimi nosilnostmi znamke Steyr in OM. Najmanjši čelni plinski viličar ima nosilnost 1,4t, največji pa kar 8,0t. Modeli se med seboj vizualno nekoliko razlikujejo, vse pa odlikuje moderen dizajn in izjemna tehnična dovršenost.