Rezanje stekla

Izdelava, obdelava in rezanje stekla so natančna in zahtevna opravila, ki zahtevajo usposobljenost, znanje in izkušnje, ki jih v podjetju Steklo Nemec ne primanjkuje. Že od leta 2008 smo generalni zastopnik za italijansko podjetje FAAC, ki je vodilno v svetovnem merilu na področju avtomatizacije sistemov. Naše prednosti so: hitra odzivnost, natančnost od izmer do montaže, profesionalna obdelava in izdelava stekla, ki je v skladu z željami naročnika, prilagodljivost, zanesljivost in garancija.

Praktičnih aplikacij rezanja in obdelave stekla je veliko. Steklarska dejavnost podjetja Steklo Nemec vključuje:

  • rezanje vseh vrst ravnega stekla in ogledal,
  • obdelavo stekla in robov,
  • fazetiranje na ravnih stranicah in okroglinah,
  • dodatne obdelava stekla: poliranje, peskanje različnih vzorcev, vrtanje izvrtin, izrezi,
  • izdelava kopelit stekla,
  • ter druge različne steklarske usluge v delavnici in na terenu.


Izdelava stekla

Steklo je material, ki je vsestransko uporaben v domovih, v gradbeništvu in v industriji. Osnovna surovina za izdelavo stekla je kremenčev pesek, ki se ob močnem segrevanju pri visoki temperaturi tali ter ob ponovnem hlajenju prehaja v prosojno snov. Pri izdelavi stekla zaradi nižjega tališča kremenčevemu pesku primešamo različne alkalije ali soli. Postopek izdelave stekla vključuje mletje sestavin v prah in segrevanje v peči pri temperaturah med 1200 in 1500 °C. Steklo nato vpihujemo  ročno ali avtomatsko, ga valjamo ali vlečemo (primerno za debelejše, ravno steklo) ali stiskamo (steklo izdelujemo tako, da talino vlivamo v kalup). V končni fazi izdelava stekla vključuje še brušenje in glajenje površin, odstranjevanje ostrih robov ter okraševanje.

Možna je izdelava več vrst izolacijskega stekla, vedno pa težimo h kvaliteti dobavljenega stekla, k dobrim dobavnim pogojem ter h konkurenčnim cenam. Termopane izdelujemo v različnih kombinacijah glede na vrsto stekla in skupno debelino termopana.

V podjetju Steklo Nemec pri izdelavi izolacijskega in drugega stekla uporabljamo le certificirane materiale priznanih proizvajalcev. Obdelava in izdelava stekla poteka s pomočjo sodobne tehnološke opreme, ki omogoča natančnost in visoko kvaliteto končnih izdelkov. Naši strokovnjaki so tehnično dobro podkovani. Nudimo tudi možnost izdelave različnih vrst stekla (refleksna, ornamentna, lepljena, kaljena itd.)


Obdelave stekla

Obdelava stekla pomeni ravnanje z že izdelanim steklom: rezanje, brušenje ostrih robov, vrtanje in kaljenje, lakiranje, peskanje, CNC obdelava, montaže in vgradnje stekla ter druge dejavnosti povezane z obdelavo steklenih površin.


Kopelit steklo

Kopelit steklo se uporablja za zastekljevanje večjih površin in industrijskih objektov, kjer hkrati potrebujemo dnevno svetlobo (a skozi njega ni mogoče videti) ter zvočno in toplotno izolacijo. Kopelit steklo je mogoče vgraditi enostransko (kjer se kopelit postavi enega poleg drugega) ali dvostransko (kjer se postavi eden na drugega).


Prodaja stekla

Podjetje Steklo Nemec med široko ponudbo proizvodov in storitev vključuje tudi prodajo stekla na debelo. Za več informacij v povezavi s prodajo, rezanjem ali obdelavo stekla, nam lahko pišete na naš elektronski naslov ali nas kontaktirate po telefonu.

Med našo ponudbo so tudi kuhinjska stekla, ki so izdelana iz 5 mm kaljenega optiwhite fino brušenega stekla. Po želji steklo tudi barvamo, lahko dodamo fotomotiv (vse fototapete so vrhunsko izdelane). Uporabljamo le folije visoke kvalitete in vrhunski digitalni tisk. Vsaka fototapeta je unikatna in popolnoma prilagojena kuhinji in željam naročnika.


Steklo Nemec | Rezanje, obdelava, izdelava, prodaja stekla – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
STEKLO NEMEC NEMEC DEAN S.P.
Naslov
Volčja Draga 57
5293 Volčja Draga
E-pošta
05 3955480
Seznam fraz
rezanje stekla, obdelava stekla, izdelava stekla, kopelit steklo, prodaja stekla
ZEMLJEVID