Zasteklitev terase za bolje izkoriščen prostor tekom celega leta

Zasteklitev terase poveča uporabnost bivanjskih prostorov prek vseh letnih časov. Običajno se uredi z drsnimi okni in vrati, danes pa so na voljo tudi zelo sodobne rešitve brez motečih stekel, na primer električna dvižna okna. Zastekljena terasa lahko postane čudovit zimski vrt, ki bo vse leto ostal prostor druženja in sprostitve. V steklarstvu Seliškar se ne ustrašimo nobenega izziva, saj smo v več kot 20 letih delovanja izpeljali že toliko projektov, da vam lahko svetujemo in predlagamo zelo inovativne rešitve. Delujemo v stanovanjkih hišah, blokih in poslovnih prostorih.

zastekljena terasa

Zastekljena terasa je še bolj uporabna

Prednosti pri zasteklitvi terase je več. Na prvem mestu je seveda dobro izkoriščen prostor in stalna povezanost z okolico. Zastekljena terasa zagotovo močno pridobi na svoji vrednosti, saj je pogosteje uporabljena. Uredite si lahko družabni prostor, gojite zelenjavo, postavite mali rastlinjak, sušite perilo in drugo, spomladi in poleti pa se še vedno lahko nastavljate sončnim žarkom. Zato so zastekljene terase pri nas izredno priljubljene. Seveda pa ni zanemarljiv tudi vidik toplotne izolacije. Z dobrimi okni za zasteklitev si lahko znižate stroške ogrevanja, če le izberete kakovostne profile in steklo. Ker so možnosti za videz danes skoraj neskončne, lahko z dobrim načrtovanjem zagotovite, da se zasteklitev terase popolnoma ujame z arhitekturo objekta ter notranjim in zunanjim pohištvom.

Ko izbirate primerna okna za zasteklitev, se je seveda dobro posvetovati s strokovnjaki, ki glede na lego in funkcionalnost prostora lahko predlagajo najbolj primerna.

Načrtovanje zasteklitve terase

Planiranje konstrukcije in oken za zasteklitev mora biti zelo natančno in premišljeno. Ker se zavedamo, da stranke s tem običajno še nimajo izkušenj, z veseljem prevzamemo pobudo in vam sami predlagamo najboljše rešitve. Obiskali vas bomo na domu, prisluhnili vašim željam in v izdelavo naročili takšno zasteklitev, ki vam najbolj ustreza. Dobro zastekljena terasa je zagotovo velik bonus, a je nujno, da se pred montažo preučijo funkcionalnost prostora, možnosti gibanja ter načini odpiranja oken in vrat. Le tako bo nova terasa tudi služila svojemu namenu. Drobnim pastem pri postavitvi se boste s pravim partnerjem zanesljivo izognili.

okna za zasteklitev terase

Izdelava vetrolova

Na različnih mestih večstanovanjskih stavb so v uporabi tudi tako imenovani vetrolovi. Izdelujemo jih iz PVC ali aluminijastih profilov in termopan stekla. Za odpiranje in zapiranje vrat lahko uporabite različne sistene, vhodni del se lahko odpira tudi avtomatsko. Med sodobnimi možnostmi so sistemi na prstne odtise. Vgradite lahko tudi nabiralnike in druge praktične elemente.

PREBERITE SI VEČ O ZASTEKLITVI BALKONA