Aluminijasti zimski vrt na balkonu ali terasi

Aluminijasti zimski vrt se da hitro in zelo lepo urediti na različnih objektih. V steklarstvu Seliškar smo strokovnjaki za zimske vrtove na terasi in na balkonih, tako v stanovanjskih hišah kot v blokih. Vsak aluminijasti zimski vrt je unikaten izdelek, popolnoma prilagojen vašim življenjskim navadam in prostoru, ki ga imate na voljo. Zelo hitro postane prijeten prostor za sprostitev in druženje v vsakem letnem času.

alu zimski vrtovi

Pomembni dejavniki pri načrtovanju zimskih vrtov

Ko razmišljamo o zimskem vrtu, se je treba zaustaviti pri nekaterih odločilnih predpostavkah. Največjega pomena je izbira prave lokacije, torej pravilna orientacija glede na osončenost. Različni kraji po Sloveniji se med seboj lahko izredno razlikujejo glede na zunanje temperature in sončne dobitke. Uporabnost je odvisna tudi od primerne izbire zasteklitve, ustreznega senčenja in načina zračenja. Moderni alu zimski vrtovi so seveda zasnovani tako, da se pozimi pretirano ne ohlajajo, poleti pa ne pregrevajo. Sodobni materiali imajo namreč dobre toplotnoizolativne lastnosti, se je pa treba zavedati, da steklo toplote ne more akumulirati in oddajati, ampak jo lahko zgolj prepušča. S sončnim sevanjem je močno povezana tudi potreba po senčenju. Že pri projektiranju je treba dobro premisliti o zunanjih senčilih, na primer žaluzijah. Ustrezno urejeno mora biti prezračevanje, da bo tudi, če se v zimskem vrtu zadržuje več ljudi, klima še vedno ugodna.

ZImski vrtovi po meri

Z našo pomočjo si lahko uredite aluminijasti zimski vrt popolnoma po vaših željah. Prilagajate lahko obliko in velikost, na voljo pa je tudi pestra izbira barv. Zimski vrtovi po meri so zgrajeni iz ALU sistemov, za katere lahko vedno garantiramo, da so kakovostni in obstojni. Naša zasteklitev je odporna proti UV žarkom in tudi vodoodporna. Konstrukcija je trdna in trajna, zagotovo pa bo razveseljiva novica, da je čiščenje zelo enostavno. Z vzdrževanjem alu zimskih vrtov torej ni težkega dela.

Ponujamo vam celostno storitev, od svetovanja do nakupa in kakovostne montaže. Slednja je bistvena za dobro funkcionalnost aluminijastega zimskega vrta, vse od postavitve konstrukcije dalje, da ne prihaja do toplotnih mostov. V 26 letih delovanja smo si nabrali že dovolj izkušenj in dobro izpeljanih projektov, da smo zanesljivi partner pri gradnji zimskih vrtov na terasi in drugje.

zimski vrtovi po meri

Prijetno bivanje v sožitju z okolico

Aluminijasti zimski vrt je lahko podaljšek dnevne sobe ali povsem samostojen prostor. Notranje prostore lepo poveže z zunanjostjo in naravno, za svojevrstno harmonijo z okolico. Velikokrat je njegov namen tudi, da zagotovi več svetlobe v notranjosti hiše ali stanovanja.

Montiramo tudi alu okna in vrata