Zasteklitev balkona za večjo uporabnost in manjše stroške ogrevanja

Zasteklitev balkona je učinkovita rešitev, ki vam prinese dodaten bivanjski prostor, lahko tudi manjši zimski vrt. Prepreči se vdor toplega ali hladnega zraka v hišo oziroma stanovanje, s čimer se tudi znižajo stroški ogrevanja. Bivanje bo zagotovo pridobilo vrednost, ugodje v vseh letnih časih pa poskrbi, da se naložba zares splača. Danes je na voljo veliko sodobnih možnosti izrabe prostora, zato je možna tudi zelo praktična zasteklitev balkona v bloku. Uredimo jo z drsnimi okni, ki pri odpiranju ne posegajo v prostor in ne omejujejo gibanja uporabnikov.

Moderno življenje na balkonu

Zasteklitev balkona je primerna za vsa okolja, še posebej pa se njene prednosti pokažejo pri manjših stanovanjih, kjer nam prav pride vsak pridobljen kvadratni meter. Zasteklitev balkona v bloku tudi v mestnih središčih poskrbi za boljšo povezanost z okolico in uporabnost v vseh letnih časih. Lahko gre za podaljšek dnevne sobe, poseben prostor za druženje, prostor za zelišča in zelenjavo, lahko pa tudi samo za odlaganje stvari, ki jih vsakodnevno ne potrebujemo, a se vztrajno kopičijo. Pri večjih stanovanjih in hišah je zasteklitev balkona prav tako priljubljena. Balkon se tako lahko uporablja kot prostor za počitek, sprostitev tudi v hladnejših dneh in ob slabem vremenu, lično urejen zimski vrt, ki vas poveže z naravo. Z nekaj domišljije lahko novi prostor hitro postane zelo uporaben in čudovito urejen. V času, kjer prevladujeta stres in hitro življenje, je vsak kotiček za udobje in sprostitev še kako pomemben.

zasteklitev balkona z drsnimi stekli

Zasteklitev balkona z drsnimi okni

Možnosti za zasteklitev je res veliko, a najbolj zaželena opcija je prav zasteklitev balkona z drsnimi stekli. Na ta način si zagotovite več uporabnega prostora, ki se tudi z odpiranjem oken ne zmanjšuje. Za občutek prostosti predlagamo popolno zasteklitev, kam prostor optično še poveča. Če je vaš razgled vreden občudovanja, ga vsekakor ni vredno zapreti. Prav tako na ta način v prostor dobite veliko svetlobe, ki jo lahko izkoristite tudi za notranje prostore. Pri načrtovanju zasteklitve balkona seveda poslušamo vaše želje in potrebe ter sledimo življenjskemu stilu in funkciji prostora. Vsak uporabnik ima svojo zgodbo, zato je tudi vsak projekt zasteklitve balkona unikaten. Dodatno bivalno površino bomo uredili, da popolnoma ustreza vašim zahtevam. Pri tem vam seveda pomagamo z nasveti o najboljši izbiri oken in vrat, saj imamo na tem področju res veliko izkušenj, pri ureditvi zasteklitve pa so tehnične lastnosti in izbrani materiali izredno pomembni. Za trajno rešitev poskrbimo tudi s kakovostno montažo.

Poskrbimo tudi za zasteklitev terase