Polkna za okna - zelo učinkovito zunanje senčilo

Polkna omogočajo senčenje in zatemnitev prostorov, hkrati pa so lahko zelo pomemben dodatek k zunanjemu izgledu fasade, saj s svojo obliko in barvo poskrbijo za dober videz. Z njimi so okna in stekla dodatno zaščitena pred vremenskimi vplivi, hkrati pa je izboljšana toplotna in zvočna izolativnost prostorov. Tradicionalno so polkna za okna najbolj prisotna na primorskem in gorenjskem. Srečamo jih predvsem pri obnovi starejših stavb.
Prednosti polken:
- zaščita okna pred vremenskimi vplivi,
- senčenje prostora,
- zaščita pred nezaželenimi pogledi,
- zaščita stekla pred točo,
- zaščita pred vetrom in mrazom,
- protivlomna zaščita ter
- enostavno vzdrževanje.

Pri nas najdete tudizunanje okenske žaluzijehttps://www.vsi.si/sencila-strle/sencila-strle/zunanje-okenske-zaluzije

KONTAKTIRAJTE NAS

Polkna Strle

Lesena, alu in PVC polkna za okna

Včasih so hiše krasila lesena polkna, ki jih danes vse bolj nadomeščajo alu polkna. Cenik senčil priča o ugodni ceni polken, poleg tega pa aluminijasta polkna za okna zahtevajo namreč bistveno manj vzdrževanja, saj so zaradi samega aluminija in kakovostnega prašnega barvanja odporna na vremenske vplive in neprilike, ter zato trajna. Na voljo so številne barvne izvedbe, zato lahko z njimi tudi sooblikujete zunanjo podobo svojega doma.
Izbirate lahko med različnimi izvedbami alu polken:
- ALU polkna s fiksnimi lamelami: nudijo dodatno zaščito vašega doma ob odprtem oknu;
- ALU polkna z gibljivimi lamelami: omogočajo delno prepuščanje svetlobe v prostor.

Polkna za okna Strle

Polkna za okna Strle - s fiksnimi ali z gibljivimi lamelami

Pri polknih s fiksnimi lamelami so lamele nameščene pod določenim kotom, zato zrak neprestano in nemoteno kroži, hkrati pa lamele preprečujejo vdor direktnih sončnih žarkov v prostor.
Gibljive lamele dopuščajo namestitev lamel pod določenim kotom, ki ga izbere stranka glede na trenutno pozicijo sonca na nebu oz. glede na njeno željo, koliko želi, da je prostor senčen ali zatemnjen. Gibljive lamele polken so lahko popolnoma zaprte, s tem pa prostor zatemnjen. Z zaprtimi lamelami preprečimo tudi vdor toplega ali mrzlega zraka v prostor.
Ko pa gibljive lamele odpremo, deloma osenčimo naš prostor in tako omogočimo dotok svežega zraka v prostor, s tem pa tudi prezračevanje.

V NAŠI PONUDBI TUDI KOMARNIKI