Čistilna naprava za hišo – investicija za varno prihodnost

Čistilna naprava igra najpomembnejšo vlogo pri čiščenju odpadnih voda, obenem pa prinaša dolgoročno korist tudi uporabniku. Pravilno odstranjevanje odpadnih voda, pri katerem ne onesnažujemo okolja in ogrožamo zdravja ljudi, je ključnega pomena za čisto vsako gospodinjstvo.

Na tem področju prav tako obstajajo številne uredbe, zakoni in predpisi, ki jih je potrebno upoštevati in ravnati v skladu z njimi. V kolikor za svoj dom izberemo primerno čistilno napravo, se na preprost način izognemo dragim stroškom priključka na kanalizacijo in letnega čiščenja odplak (poudariti je potrebno, da v nekaterih primerih nimamo možnosti priključka na javno kanalizacijo, zato je vgradnja biološke čistilne naprave za hišo edina smiselna rešitev). Za vgradnjo biološke čistilne naprave ne potrebujemo posebnega gradbenega dovoljenja, saj gre za enostaven objekt, vsekakor pa je potrebno predhodno o tem obvestiti pristojno komunalno podjetje, kateremu moramo dostaviti tehnično dokumentacijo. Nakup čistilne naprave za hišo lahko povzroči ogromno zmede, saj je na trgu na voljo veliko različnih tipov, zato si je smiselno zagotoviti pomoč strokovnjaka z dolgoletnimi izkušnjami, referencami in strokovnim znanjem.

Čistilna naprava Solido Smart za hišo

Kaj pravzaprav sploh so čistilne naprave za hišo in kako delujejo?

Biološke čistilne naprave, za katere se odloča vedno več gospodinjstev, posnemajo delovanje mikroorganizmov, ki razgrajujejo nečistoče tudi v naravnem okolju. Razlika je zgolj v tem, da v čistilnih napravah za hiše ti procesi zaradi obilice hrane, zraka in vode potekajo v znatno večjem obsegu. Funkcijo čiščenja vode opravljajo mikroorganizmi, ki v umazani vodi lebdijo v obliki majhnih kolonij, lahko pa jim nastavimo posebne nosilce, na katerih se razrastejo v tako imenovano biomaso. S preprostimi besedami - čistilne naprave so namenjene čiščenju odpadne vode iz stranišč, kopalnic, kuhinj in podobnih virov onesnaženja v gospodinjstvu. Le-ta priteka v čistilno napravo, v kateri se delci umazanije usedajo, nato pa odtečejo v biološko stopnjo, iz katere očiščena voda odteka v ponikalnico ali v odprte vode. Ponudba čistilnih naprav za hišo je velika, za uporabnika pa je najpomembnejše, da izbere napravo, ki ustreza standardom in zadostuje potrebam gospodinjstva. Ena izmed trenutno najboljših na trgu je SOLIDO SMART C, izdelana v Nemčiji.

SOLIDO SMART C - bolj učinkovita kot podobne naprave

SOLIDO SMART C je preprosta in učinkovita čistilna naprava, izdelana v Nemčiji, katero odlikujejo izredno majhna poraba električne energije (49 kWh osebo/letno), kompaktna izvedba – vse v enem kosu in posebej tiho delovanje. Za njeno vgradnjo ne potrebujemo betonske podlage, vgraditi jo je mogoče na povozno področje, prav tako pa za njen zagon ne potrebujemo nobenega strokovnjaka. SOLIDO SMART združuje vse prednosti zanesljivega in preizkušenega SOLIDO SBR sistema v enem kompaktnem prostoru. Dovajanje kisika pri tem poteka direktno, brez primarnega vsedalnika, ta princip pa zagotavlja zelo učinkovito obdelavo odpadne vode brez neprijetnega vonja. SOLIDO SMART C je ena tistih čistilnih naprav za hišo, ki nam omogoča varovanje vodnih virov za generacije, ki prihajajo za nami. Je hišna čistilna naprava, ki prispeva k 25% manj odpadnega mulja in 15% manj volumna ter je bolj učinkovita od ostalih tipov. Vgradnja se izvrši v enem dnevu, zanjo pa ni potrebna težka mehanizacija, zato okolica ni poškodovana, s čemer se elegantno izognemo dodatnim stroškom. SOLIDO SMART C in drugi podobni, vrhunski modeli čistilnih naprav so na voljo v ponudbi podjetja Prosigma, v katerem vam bo pri izbiri vaše čistilne naprave brezplačno svetoval naš strokovnjak.

Vgradnja biološke čistilne naprave za hišo