Čistilna naprava SOLIDO Smart za učinkovito delovanje pri čiščenju odpadne vode  

Čistilna naprava SOLIDO Smart E in čistilna naprava SOLIDO Smart C imata vgrajeno SBR tehnologijo nove generacije. Izdelani sta v Nemčiji, v skladu z vsemi potrebnimi certifikati in standardi. Kakovostne in robustne hišne čistilne naprave omogočajo enostavno in učinkovito čiščenje odpadne vode. Pomembna prednost sistema je v tem, da je čistilna naprava manjša in zato pri vgradnji ni potreben velik izkop in poseg v zemljišče. Sistem prav tako ustvari za 25 odstotkov manj odpadnega mulja. Poleg tega omogoča tiho delovanje, zato v hiši ne ustvarja hrupa. Oba modela čistilne naprave SOLIDO Smart porabita zelo malo elektrike in energije, to je približno 49 kWh na eno osebo na letni ravni.

Hišne čistilne naprave

Hišne čistilne naprave z garancijo in v različnih velikostih

Čistilni napravi SOLIDO Smart E in model C imata robustne, kompaktne, a hkrati lahke rezervoarje, ki imajo nizko vgradno globino ter jih je pri tem mogoče vgraditi brez betonske podlage ali pa celo v podtalnico. Hišne čistilne naprave v obeh modelih so na voljo za nakup v različnih tipih rezervoarjev. SOLIDO Smart BL cilindrični rezervoarji so primerni za vgradnjo v podtalnico do polovice rezervoarja, pri tem pa je mogoče izbirati med prostornino od 2600 litrov do 5200 litrov. SOLIDO Smart ML ultra kompaktni kvadrasti model rezervoarja pa je primeren za vgradnjo v podtalnico do zgornjega roba rezervoarja. Pri tem ima čistilna naprava petindvajsetletno garancijo na rezervoar ter tri letno garancijo za čistilni modul.

Čistilna naprava

Čistilna naprava – poraba elektrike in elektronsko krmilje naprave

Pomembna prednost pri uporabi je ta, da ima čistilna naprava nizko porabo elektrike, zato je s 49 kWh na osebo na leto tudi izredno energetsko učinkovita. Na dolgi rok je tako mogoče znatno privarčevati na stroških električne energije. Čistilna naprava SOLIDO Smart E pa ima tudi manjšo elektronsko napravo z mikroprocesorjem, ki nadzoruje in uravnava delovanje sistema glede na količino odpadne vode in pri tem prikazuje elektronski dnevnik uporabe s prikazom posameznih faz čiščenja. Krmilna enota je enostavna za uporabo in zagotavlja varno in učinkovito delovanje sistema. Krmilno enoto je mogoče namestiti kamorkoli, kjer ni izpostavljenosti dežju ali soncu. To zajema tudi enostavno namestitev v hiši, če je le-ta od naprave oddaljena 15 do 30 metrov ali pa namestitev neposredno ob čistilni napravi.

Oglejte si porabo elektrike čistilne naprave

Čistilna naprava – tiho delovanje in glavni sestavni deli

Delovanje čistilne naprave SOLIDO Smart E in C je tiho, pri čemer proces čiščenja ne povzroča hrupa na vrtu in v hiši. Hišne čistilne naprave delujejo na podlagi zanesljivega in preizkušenega SOLIDO SBR sistema, ki omogoča neposredno dovajanje kisika brez primarnega vsedalnika ter hkrati zagotavlja učinkovito obdelavo odpadne vode brez neprijetnih vonjav. Čistilna naprava ima vgrajene določene sestavne dele, kot je linearni prezračevalnik s krmiljem, cevni difuzor iz PU materiala, posoda za odvzem vzorca zadnje iztočne vode in cev, ki umirja dotok in omogoča enostaven dostop za odvoz nabranega odpadnega mulja. Čistilne naprave imajo vgrajen sistem povratne avtomatike, ki preprečuje mašenje cevi in omogoča čisto iztočno vodo. Tehnologija direktne aeracije pa poskrbi, da je v vodi dovolj kisika, kar posledično vpliva na zmanjševanje odpadnega mulja in na preprečevanje neprijetnih vonjav. 

Čistilna naprava – montaža in enostavna vgradnja

Montaža čistilne naprave je enostavna, saj za vgradnjo ni potrebne težke mehanizacije, poleg tega pa so rezervoarji lahki in imajo nižjo vgradno globino. Ker se vgraditev lahko izvede v enem dnevu, so tudi stroški vgradnje nižji in hkrati fiksni, saj ne vsebujejo dodatnih stroškov. Pri tem delavci izkopljejo gradbeno jamo, spustijo čistilno napravo v jamo, temu pa sledi le še zagon sistema, ki ne zahteva posebnega postopka, saj je že vse vnaprej pripravljeno. Za vgraditev hišne čistilne naprave SOLIDO Smart E in C ni potrebna betonska podlaga. Pri tem je možna vgradnja na povozno območje ali pa vgradnja v podtalnico.