Podkape – podkapa za motor preprečuje znojenje pod čelado

Namen podkape je preprečiti znojenje pod čelado, s tem pa tudi notranjo premočenost čelade. Zaradi potenja se lahko v notranjosti čelade pojavi neprijeten vonj, ki pa ga podkapa za motor  prepreči. Poleg tega pa podkape pokrijejo še vrat ter del med čelado in ovratnikom, kadar nosimo usnjeni jopič. Tekstilni jopiči so namreč krojeni tako, da ponavadi ovratnik sega do čelade. Tudi pri takšnih jopičih je dobro imeti pokrit vrat, da nam skozi kakšno manjšo odprtino ne piha po njem. V tem primeru je najbolje uporabiti topel ovratnik. Podkapa za motor je izdelana iz istega materiala kot spodnje perilo, cena pa je odvisna od kakovosti materiala.

 

Kaj obleči pod kombinezon – topla moto podoblačilaPodkapa Baclava Winter

Podobno funkcijo, kot jo ima podkapa za motor pod čelado, imajo topla moto podoblačila, ki jih lahko oblečemo pod motoristično obleko. V zadnjih letih je razvoj materialov in s tem tudi izdelkov pripomogel k temu, da lahko pod vsako motoristično obleko oblečemo spodnje perilo, ki je izredno toplo, udobno in tanko. To še posebej pride prav pri usnjenih motorističnih oblačilih, ki so nekoliko hladnejša od tekstilnih.
Moto podoblačila so danes izdelana iz materialov, ki grejejo, obenem pa odvajajo vlago. Najboljši in najdražji kosi imajo na sprednjem delu telesa všito še membrano, ki nas ne prepiha. Ta membrana se je v praksi izkazala za zelo uporabno, saj ste tudi pri razmeroma nizkih temperaturah lahko bolj malo oblečeni – zadoščata le termo perilo in topla vrhnja motoristična oprema. Ko je nekoliko topleje, na primer več kot 20 stopinj Celzija, pa vam tudi ne bo prevroče.

 

Podkape in moto podoblačila Alpinestars

Alpinestars je svetovno priznana blagovna znamka motorističnih oblačil in obutve za vse tipe motoristov. V ponudbi podoblačil boste lahko našli tudi različne podkape, ki ustrezajo določenemu stilu vožnje. Na voljo so podkape Open faca balaclava, Skull cap Beanie, Touring winter balaclava ali Winter balaclava podkapa za motor.


Pod kombinezon lahko oblečemo podoblačila, kot so termo majice, hlače, enodelne podkombinezone, nogavice in ovratnike. Topla podoblačila za ženske pa ponuja kolekcija Stella. V tej ponudbi boste našli odlične Stella Thermal Tech Road hlače in majice.   

Podkape in moto podoblačila Alpinestars si lahko ogledate v naši spletni trgovini. Lahko pa se oglasite tudi v našem prodajnem salonu v BTC City Ljubljana in preizkusite, katera podkapa za motor bi vam najbolj ustrezala.

Vabljeni!

 

Moto center Laba | Podkape, moto podoblačila – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Moto center Laba Ljubljana
Naslov
PE Šmartinska 152
1000 Ljubljana
Delovni čas
PON - PET: 9.00 - 20.00 | SOB: 9.00 - 15.00 | NED: zaprto
Spletna stran
E-pošta
031 789 400
Seznam fraz
podkape, moto podoblačila
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA