Prekrivanje strehe, popravilo strehe in izolacija strehe

Izdelava strehe in strešna izolacija

Izdelava strehe oziroma njeno prekrivanje je zahteven projekt. Izolacija strehe je temeljnega pomena za udobno in varno bivanje, saj izdelava strehe in ostrešja pomeni mnogo več kot le prekrivanje strehe. Ne glede na to, za kakšno kritino se odločite (npr. jeklena strešna kritina, vlakocementne plošče), je strešna izolacija nujno potrebna. Izolacija podstrešja oziroma toplotna izolacija strehe je lahko izvedena na 3 načine, in sicer:

  • med tramovi,
  • na tramovih ali
  • pod tramovi.

Strešna kritina


Izolacijski materiali in izvedba strešne izolacije so odvisni tudi od tega, za kakšno vrsto posega gre - izdelava strehe, izolacija, prekrivanje strehe ali morda le popravilo strehe.

Prekrivanje strehe, toplotna izolacija strehe in ustrezni izolacijski materiali

Strešna kritina MIXPrekrivanje in izolacija strehe potekata v skladu s strokovnimi zahtevami v gradbeništvu in navodili, ki jih za prekrivanje strehe poda izdelovalec kritine in izolacije. Kakovostni izolacijski materiali poskrbijo, da je toplotna izolacija strehe taka, kot je treba. Strešna izolacija (kamena volna, steklena volna, stiropor, lesena vlakna ...) in centralno ogrevanje ali klima poskrbijo, da je v vašem domu vedno prijetno toplo oziroma hladno, ne glede na letni čas. Izolacija podstrešja je nujna v vsakem primeru, še bolj pa, če gre za bivalno površino.

Prekrivanje strehe - jeklena strešna kritina ali vlakocementne plošče

Prekrivanje strehe z najbolj primerno kritino je ravno tako pomembno kot toplotna izolacija strehe. Strešna izolacija oz. kakovostni izolacijski materiali gredo z roko v roki z ustrezno strešno kritino. Med njimi sta na voljo tudi jeklena strešna kritina in vlakocementne plošče. Ko izvajamo prekrivanje ali popravilo strehe, je pomembna tudi teža kritine. Tako jeklena strešna kritina kot vlakocementne plošče se odlikujejo po svoji lahkosti. Ko poteka izolacija strehe, je pomembno tudi to, da sta obe kritini zelo trpežni, njuna odlika pa je tudi dobra izolacija. Toplotna strešna izolacija je tako podprta še s kritino, kar pomeni, da je strešna izolacija oz. izolacija podstrešja še boljša.

MIX d.o.o. | Prekrivanje strehe, popravilo strehe, izdelava strehe, toplotna izolacija strehe, strešna izolacija, izolacijski materiali, izolacija podstrešja - povezave do naše spletne strani: