Peči za centralno ogrevanje: peč na drva oz. polena, peč na pelete ali biomaso

Peč na drva in peletePeč za ogrevanje in uporaba različnih goriv

Peči za centralno ogrevanje so pomemben del vsakega stanovanja. Izberite peč na drva oziroma peč na polena, peč na pelete ali peč na biomaso - peč za centralno ogrevanje bo poskrbela za ustrezno ogrevanje in toploto v vašem domu. Ogrevanje hiše bo s kotli na pelete, drva ali biomaso cenejše in okolju prijaznejše. Peči za ogrevanje na olje so za okolje obremenilne, medtem ko peč za centralno ogrevanje na drva oziroma peč na polena, pelete ali biomaso pomeni odločitev za ekološko ogrevanje, ki je tudi cenovno ugodno. Če so peči za ogrevanje dodani še ustrezni radiatorji za centralno ogrevanje in ustrezna izolacija hiše, bodo dolgoročno gledano stroški za vaše ogrevanje še nižji.

Peči za centralno ogrevanje - peč na drva oziroma polena

Peč na drva oziroma peč na polena je najbolj tradicionalna oblika peči za ogrevanje v slovenskih domovih. Peči za centralno ogrevanje, ki jih ponujamo pri nas, so različnih velikosti in proizvajalcev. Ko se odločate za peč za centralno ogrevanje, vam naši strokovnjaki svetujejo, kateri kotli za centralno ogrevanje so najbolj primerni za vaše stanovanje ali hišo. Peč polena oziroma na drva temelji na prvinski povezanosti človeka z naravo. Hkrati pa so sodobne peči na drva oblikovane tako, da imajo velik nalagalni prostor za drva, kar pomeni, da bo peč na drva grela ravno tako dolgo kot katera druga in se vam ne bo treba ubadati z nadležnim dodajanjem, kot včasih.

Peč za centralno ogrevanje - peč na pelete, peč na biomaso

Peč na biomaso ali peč na pelete je danes vse pogostejša odločitev. Peči za centralno ogrevanje na pelete ali biomaso so praktične. Imajo velik zalogovnik, zato peč za ogrevanje ne potrebuje stalnega polnjenja. Lahko se odločite tudi za peč za centralno ogrevanje, pri kateri lahko uporabljate tako pelete kot drva. Ogrevanje hiše bo s kotli na pelete, kotli na drva, kotli na polena oz. kotli na biomaso cenejše in okolju prijaznejše.

MIX d.o.o. | Peč na drva, peč na pelete, peč na polena, peč na biomaso - povezave do naše spletne strani: