Kotli za centralno ogrevanje na polena oz. drva, pelete in kotli na biomaso

Kotel na drva

Kotli za ogrevanje in njihova funkcija

Kotli so jedro vsakega sistema za centralno ogrevanje. Kotli na drva oz. polena, kotli na pelete ali kotli na biomaso - vsak kotel ima svoje prednosti. Kotli za ogrevanje se razlikujejo po velikosti in funkcionalnosti. Vedno lahko izberete tisti kotel, ki bo za vaše razmere najbolj primeren. S kotli za centralno ogrevanje se največkrat začnemo ukvarjati, ko stari kotel za centralno ogrevanje zamenjamo za novega, ali kadar prvič izbiramo med različnimi kotli za ogrevanje. Ob tem je nujno, da dobro premislimo, kateri kotli so za nas primerni. Med različnimi kotli za ogrevanje je včasih težko izbrati pravi kotel, zato je smiselno, da se pred nakupom pozanimamo, kakšni kotli so na tržišču, potem pa se s strokovnjakom posvetujemo, kateri kotel bo za nas najprimernejši: kotel na drva, kotel na pelete, kotel na polena ali kotel na biomaso.


Kotli za centralno ogrevanje - kotli na polena oz. drva

Kotli za ogrevanje na drva oziroma na polena so pri nas še vedno zelo priljubljeni. Kotli na drva zahtevajo nekaj več predpriprave (skladiščenje in sušenje drv) hkrati pa zasedejo malo prostora, celo manj kot kotli na sekance. Kotli za ogrevanje na drva oziroma kotli na polena so pametna odločitev za tiste, ki imate na voljo dovolj lesa in prostora za njegovo ustrezno skladiščenje. Kotli na drva so zaradi vedno višjih cen kurilnega olja in okoljske ozaveščenosti vedno pogostejši. Kotli za centralno ogrevanje imajo različno visok izkoristek, vedno pa težimo k temu, da so kotli čim bolj ekonomični in ekološko naravnani.

Kotli na pelete in kotli na biomaso

Kotli za ogrevanje na pelete so zelo praktični. Kotli na biomaso oziroma pelete so lahko opremljeni z zalogovnikom in polnilnim sistemom. To pomeni, da v nasprotju s kotli na drva ne zahtevajo ročnega polnjenja. Kotli na pelete so zelo priljubljeni tudi zato, ker imajo izredno visok izkoristek.

Oglejte si tudi vsebino peči za ogrevanje.

MIX d. o. o. | Kotli za centralno ogrevanje, kotli na drva, kotli na pelete, kotli na polena, kotli na biomaso - povezave do naše spletne strani: