Pošlji povpraševanje

Masaža za nosečnice med masažami, ki jih nudi masažni salon AM Ljubljana

Masaža za nosečniceMed nosečnostjo veliko žensk trpi zaradi bolečin in napetosti v hrbtu. Mnoge bolijo noge ali stopala in ne morejo dolgo hoditi ali stati. Utrujeni nosečnici bo zato zelo všeč masaža vratu, ramen in hrbta.

Bolečine v hrbtu so med nosečnostjo zaradi dodatne teže, naprezanja mišic in zmehčanja ligamentov dokaj pogoste. Z masažo lahko te neprijetnosti odpravimo. Zelo priporočljiva masaža za nosečnice je tudi masaža nog, ker sprošča in izboljšuje cirkulacijo, blaži otekline in zmanjšuje težave z venskim pretokom.

Masaža v nosečnosti lahko pomaga ublažiti napetost in njene simptome. Masaža za nosečnice spodbuja krvni obtok, tako da so celice dobro oskrbljene s hranili in kisikom, izboljša pa tudi izmenjavo hranilnih snovi v posteljico. Stimulacija limfnega sistema vodi k stimulaciji imunskega sistema in poveča pretok krvi, ima pa tudi pozitiven učinek na obnovo kože oz. na dejavnost potenja in žlez lojnic.

Masaža za nosečnice je na voljo tudi v našem masažnem salonu. Vratni, hrbtni in ledveni del masaže izvajamo na terapevtskem stolu, ki je edini primeren za tovrstno masažo. Zelo prijetna pa je tudi masaža trebuha, dlani, nog in stopal, ki jo izvajamo na masažni mizi. Masažni salon AM Ljubljana vam poleg masaže za nosečnice lahko ponudi številne druge tehnike masaž.

MASAŽNI SALON AM LJUBLJANA

Masaža v nosečnosti prilagojena stanju nosečnice

Masaža za nosečnice mora biti vedno prilagojena, ne le zaradi trebuščka, temveč tudi zato, ker se energije v nosečnici preprosto gibljejo drugače. Masaža v prvih treh mesecih nosečnosti ni primerna, ker so energije še posebno občutljive in je nosečnost manj stabilna. Dobro je tudi vedeti, da v vseh mesecih nosečnosti intenzivna masaža hrbta, trtice in vratu ni priporočljiva, saj so to predeli, ki globoko sproščajo. V nosečnosti pa si ne želimo pregloboke sprostitve.

Masaža v nosečnostiMasažo v času nosečnosti je najbolje izvajati tako, da je nosečnica v sedečem položaju, na boku ali na hrbtu. Položaji na trebuhu niso primerni. Masažni prijemi so blagi in mehki, uporabljati je treba nežno glajenje, izogibati pa se je potrebno udarjanju po mišicah. Pri tej vrsti masaže nikoli ne uporabljamo pritiskov v področju trebuha ali spodnjega ledvenega dela.

Masaža v času nosečnosti je lahko eden od načinov, da bodoča mamica bolje začuti svoje telo, se poveže z otrokom in se veseli vseh sprememb, ki jih prinaša to obdobje. Zato ste bodoče mamice vabljene v masažni salon AM Ljubljana, kjer vas čaka prijetna masaža za nosečnice.

Masažni salon AM | Masaža za nosečnice, masažni salon Ljubljana, masaža v nosečnosti - povezave do naše spletne strani: