Varčno ogrevanje vode in prostorov s toplotno črpalko

Toplotna črpalka je naprava za ekološko in ekonomično ogrevanje, ki temelji na izrabi sončne energije v okolici – zemlja, voda in zrak jo shranjujejo, s pomočjo toplotne črpalke pa se prelije v vaš dom in vam tako nudi varčno ogrevanje vode in prostorov.

 

Toplotna črpalka – podrobnejši opis delovanja

Toplotne črpalke delujejo po principu sprejemanja toplotne energije iz okolice in nato oddajanja na želenem mestu. Tovrstno delovanje poznamo že pri hladilnikih, tako da ne gre za novo tehnologijo, temveč za nov način uporabe.

 

Prednosti toplotnih črpalk:

  • zmanjšane emisije ogljikovega dioksida
  • izjemen izkoristek električne energije
  • varčno ogrevanje vode in prostorov
  • možnost uporabe za hlajenje

 

Varčno ogrevanje in čistejše okolje

Toplotna črpalka izkorišča toploto zunanjega zraka, površinskih voda, podtalnice, zemlje in direktne sončne svetlobe v primeru toplotne črpalke s sistemom za solarno ogrevanje sanitarne vode.

 

Poraba toplotne črpalke je izredno nizka v primerjavi s fosilnimi gorivi, npr. toplotna črpalka zrak voda prihrani 66% potrebne energije za ogrevanje, zemlja voda 75%, zrak zrak 75%, toplotna črpalka voda voda pa kar 80%.

 

Inštalacije Štrus in ogrevanje na varčen ter učinkovit način

Toplotne črpalke so sodoben sistem za varčno ogrevanje vode in prostorov. Poznamo več vrst toplotnih črpalk, ki vam jih nudimo v podjetju Inštalacije Štrus:

  • zrak voda
  • zemlja voda
  • voda voda
  • zrak zrak (klimatske naprave)

 

Varčno ogrevanje tudi s pomočjo subvencij

Toplotne črpalke za varčno ogrevanje vode in prostorov s kolektorji posrkajo toplotno energijo iz okolja (zemlja, voda in zrak) in jo preko stenskega ali talnega ogrevanja prenesejo v vaš dom. Začetna investicija v toplotno črpalko za ogrevanje prostorov ali vode, ki je tudi subvencionirana s strani Ekološkega sklada Republike Slovenije, je sicer malo višja, kot to velja za ogrevanje na plin ali olje, vendar pa se povrne že v 6-8 letih. Poleg tega ni potrebno graditi oz. uporabljati kurilnice in dimnika, pričakovana življenjska doba ogrevalne naprave pa znaša od 25 do 35 let, kar je vsaj dvakrat več od klasičnih peči!

 

Poskrbite za varčno ogrevanje vode in prostorov še danes – pokličite nas!

 

Inštalacije Štrus | Varčno ogrevanje prostorov in vode - povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Gozd-Reka 4b
1275 Šmartno pri Litiji
Spletna stran
E-pošta
041 944 610
Seznam fraz
varčno ogrevanje, toplotne črpalke, toplotna črpalka
ZEMLJEVID