Alpina čevlji so vaš zanesljivi sopotnik, tako za hojo po mestu, kot v naravi

Alpina čevlji so prilagojeni za šport in prosti čas. Poznani so po svoji udobnosti in kvaliteti. Ko se z njimi odpravite na potep veste, da ste izbrali pravilno. Vedno pogosteje se poudarja prednost hoje in zdrav način življenja. Gibanje v naravi ter pohodi v naravi, so prav gotovo prilika za druženje s prijatelji in družino. Za hojo potrebujete zgolj udobno obutev vendar, če za vsakdanje sprehode uporabljate takšno, ki je udobna, a obrabljena, je verjetno že čas za novo.

Alpina ponuja široko paleto različne pohodniške in treking obutve, ki je primerna tudi za različne vrste športnih avantur na svežem zraku. Alpina čevlji so narejeni tako, da nudijo stabilno, trajno in zanesljivo uporabo ter zaščito na zahtevnih poteh in terenih, ponujajo pa tudi takšne, za vsakodnevno hojo. Narejeni so iz vodotesnih in zračnih materialov, ki ohranjajo stopala suha oziroma jim nudijo udobje tudi v mokrem okolju.

Alpina čevlji vam ponujajo širok izbor med unisex modeli lahke pohodne obutve in visokih planinskih čevljev iz najkakovostnejših materialov. Lahek in zračen podplat Vibram, ki blaži korak in vodoodporna membrana Alpitex, omogočata udobje in edinstven oprijem tako na suhi kot na mokri podlagi.

Kadar hodite ves dan, ne pozabite, Alpina čevlji za hojo z mehkim podplatom so prava odločitev. To bo pomagalo pri blaženju udarcev med hojo in ohranjanju dobrega počutja vaših sklepov. Pomembna lastnost, na katero je treba misliti, je prav gotovo tudi podpora za stopalne loke. Ta pomaga pri ohranjanju stabilnega stopala in preprečuje morebitne poškodbe.

Odlični so za jesen in zimo, pa naj gre za kratek potep po domačem hribu ali pa za nekoliko bolj zahteven podvig ob koncu tedna. Udobni moški in ženski modeli se ponašajo z naprednimi in udobnimi materiali ter trpežnim in dolgo obstojnim usnjem. Preizkusite popolno kombinacijo oblike in uporabnosti.

Alpina čevlji

Alpina obutev za prosti čas je popolna obutev

Alpina obutev za prosti čas je primerna predvsem za manj zahtevne izlete in vsakodnevno uporabo. Namenjen je vam, ki imate raje lahkotnost in okretnost pri hoji. So udobni kot športni copati, hkrati pa imajo zaščito.

Nobene potrebe ni, da je vaša obutev težka in neokretna. Pri tem upoštevajte predvsem značilnosti vaše pohodniške ture oziroma vrsto podlage, po kateri se boste podali na pot. Med različnimi vrstami obutve je na eni strani vodotesna obutev z membrano, močna in vzdržljiva, ki je pravzaprav pohodnai, medtem ko je na drugi strani obutev, ki jo lahko poimenujemo Alpina obutev za prosti čas.

Lahka in zračna Alpina obutev za prosti čas je primerna za potepanje po mestu ali sprehode po okoliških hribih. Podplat Vibram, ki vaš korak naredi mehkejši in vodoodporna membrana Alpitex omogočata prijeten občutek in zelo dober oprijem v lepem in slabem vremenu. V svoji bogati ponudbi Alpina obutev za prosti čas ponuja tudi visoke čevlje, ki jih pohodniki in rekreativci radi nosijo, saj so nepremočljivi, podloženi z zračno membrano Alpitex in membrano Sympatex, ki ne prepušča vlage. Na voljo so v dveh modelih lahko so usnjeni ali v kombinaciji usnja in tekstila.

Alpina obutev za prosti čas

Pohodni čevlji so primerni za nošenje v vseh letnih časih

Pohodni čevlji morajo enako kot tisti za hojo zagotavljati dovolj dober oprijem, ter uporabniku vlivati občutek, da mu ne bo zdrsnilo. Za razliko od športnih obuval morajo imeti pohodni čevlji širši prstni del za nemoteno premikanje in kroženje prstov, dobro blaženje celega stopala, podporo za stopalni lok ter prilagodljivost. Bolečina stopal vas lahko izčrpava in močno vpliva na vaš potep po hribih. Izberite si pravo in udobno pohodno obutev, ki je primerna za vse letne čase.

ALPINA OBUTEV ZA PROSTI ČAS

Največja prednost je njihova stabilnost, zato so pri hoji po neravnem terenu ali če imate šibke gležnje, najboljša izbira. Pogosto so ustreznejša odločitev tudi takrat, ko se odpravljate na pohod po močvirju, blatu, pesku, melišču, v globokem snegu ali grmičevju in bi radi ohranili stopala čista, suha oziroma brez kakršnihkoli nerodnosti.

Široka ponudba le-teh vam nudi dober oprijem z Vibram podplatom in oporo gležnju. Nepremočljivi visoki čevlji so podloženi z zračno membrano Alpitex in membrano Sympatex, ki ne prepušča vlage. Na voljo so vam takšni z usnjem ali v kombinaciji usnja in tekstila. Gledano v celoti bi rekli, da je to izjemno vsestranska obutev, ki je narejen za vse, od daljših pohodov, pohodov od koče do koče in celo za bolj zahteven pohod.

Pohodni čevlji

Pohodni čevlji so prilagojeni tudi ženski nogi

Veseli smo, da tudi nežnejši spol z veseljem nosi našo pohodno obutev, ki je posebej oblikovana za edinstveno obliko ženske noge, gibanje mišic in telesno konstrukcijo. Zavedamo se, da je ženskam za izboljšanje njihove zmogljivosti in čim manjšo nevarnost poškodb potrebna prava stabilnost.

So lahka, vendar varna obutev, vzdržljiva, dobro oprijemljiva po različnih terenih ter udobna tudi na daljših razdaljah, naj gre za jutranji sprehod ali celodnevno potepanje.

Alpina čevlji