Kamini (eko kamini) – moderni stenski in okrasni talni kamini na bioetanol

Kamini (eko kamini) postajajo vse bolj priljubljeni tudi pri nas. Naj gre za stenske kamine ali za talne kamine – moderni kamini prostor najdejo v številnih dnevnih sobah, ki jih vizualno popestrijo, poleg tega pa v hladnejših zimskih dneh v njih pričarajo prijetno vzdušje, toplino in tudi nekaj tiste domačnosti, ki jo v hitrem tempu življenja le še redko začutimo.

Lahko bi rekli, da se s kamini (eko kamini) uspešno prepletata preteklost in nostalgija s potrebami današnjega časa. Glede na dizajn stenskega kamina se lahko odločimo, ali se bomo zares pustili zapeljati nostalgiji ali pa se bomo odločili za nekoliko modernejši okrasni kamin.

Če tudi vi iščete popoln kamin (eko kamin), vas lahko razveselimo – kamin na bioetanol bo vizualno dopolnil vašo dnevno sobo in v njej pričaral prijetno vzdušje. Poleg stenskih kaminov in talnih kaminov pa vam lahko sedaj pri nas ponudimo tudi vrtne eko kamine.

Eko kamini za vsak dom

Kakšne so prednosti kamina na bioetanol?

Kamini (eko kamini), ki gorijo na bioetanol, se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi. Bioetanol je naravno gorivo, izdelano na osnovi etanola, proizvedeno iz rastlin, kot sta sladkorni trs ali koruza, in je zato okolju veliko bolj prijazna alternativa kot tradicionalna goriva.

Kamini (eko kamini) so okolju prijaznejši od »tradicionalnih« kaminov

Glavna in tudi najbolj očitna prednost uporabe kamina (eko kamina) je seveda dejstvo, da je veliko bolj okolju prijazen kot tradicionalni kamin. Ker je gorivo rastlinskega izvora, plameni gorijo skoraj popolnoma brez sproščanja škodljivih snovi v zrak.

Ker naš stenski kamin in talni kamini gorijo izključno na bioetanol, ni potrebe po dodatni energiji ali virih goriva iz plina in elektrike, kar pomaga zmanjšati stroške, poleg tega pa je tudi prostor, v katerem se kamin (eko kamin) nahaja, vedno svež.

Stenski kamin

Stenski kamini, ki gorijo na bioetanol, so veliko enostavnejši za namestitev

Če ste pregledali našo ponudbo stenskih kaminov, ste najverjetneje opazili, da vsem modernim kaminom iz naše kolekcije primanjkuje eden izmed »ključnih elementov« vsakega kamina – dimnik. Ker gorivo gori čisto in ne sprošča dima ali hlapov, dejansko ni potrebe, da bi talni kamini na bioetanol imeli dimnik. Prav to jih naredi neverjetno enostavne za montažo, seveda pa smo tudi prostorsko gledano precej manj omejeni kot pri kaminih z dimnikom.

Ker je omejitev tako glede postavitve kot tudi glede same oblike kamina (eko kamina) malo, lahko stenske kamine in talne kamine najdemo v široki paleti elegantnih in sodobnih oblik. Stenski in talni kamini, ki gorijo na bioetanol, so torej kot nalašč za vse, ki iščejo nekaj malo drugačnega za svoj dom ali vrt. Sodoben stil bioetanolnih ognjišč v zadnjih letih predstavlja dih svežega zraka v svetu sodobne notranje opreme.

Talni kamini

Kako je z varnostjo okrasnih kaminov, ki gorijo na bioetanol?

Seveda se dokaj hitro pojavi tudi vprašanje o varnosti kaminov (eko kaminov). Moderni kamini, ki gorijo na bioetanol so popolnoma varni, saj so zasnovani posebej za to, da gorijo v zaprtih prostorih. Nasploh velja, da je bioetanolni ogenj veliko varnejši za uporabo v zaprtih prostorih saj ne proizvaja dima, pepela ali rakotvornih snovi.

Moderni kamini - okrasni

Pri nas lahko naročite tudi vrtne kamine na bioetanol

Moderni kamini lahko z bioetanolom učinkovito ogrevajo velike prostore, poleg tega pa lahko kamine (eko kamine) uporabljamo tudi na vrtu. Moderni kamin za vrt bo popestril vaše dvorišče ter tudi v toplejših poletnih nočeh in na vašem vrtu pričaral prijetno vzdušje.

Vrtni eko kamini se največkrat uporabljajo v sklopu letne kuhinje oz. prostora, kjer preživljamo veliko prostega časa – navadno ga namestimo v bližini ostalega vrtnega pohištva. Vrtni kamini so na voljo v številnih oblikah in velikosti ter se lahko tako prilagodijo prav vsakemu dvorišču.