Pošlji povpraševanje

Kamini so vedno dobra ideja za popestritev prostora

Kamini na bioetanol, drugače poznani tudi kot eko kamini, postajajo vedno bolj konkurenčna alternativa svojim klasičnim, bolj okornim izvedbam iz preteklosti. Njihova posebnost leži predvsem v tem, da delujejo na etanolsko gorivo, za kar ne potrebujete dimnika ali lesa. Gorivo je osnovano na alkoholu, ustvarja resnične plamene in ne proizvaja dima in nadležnih vonjav, prav tako pa je bolj prijazen okolju, saj ne sprošča škodljivih emisij.

Če iščete nov kamin, s katerim bi radi očarali svoje prijatelje in si zagotovili edinstveno atmosfero v vašem domu ali na vaši terasi, potem so moderni kamini na bioetanol zagotovo pravilna izbira za vas. V podjetju Euris vam nudijo široko izbiro izdelkov – na njihovi spletni strani lahko preverite ponudbo in premislite ali bi v vaši dnevni sobi bolj zasijal stenski kamin, ali pa bi bili morda bolj priročni prenosni talni kamini.

Talni kamini

Kako se odločiti za pravilen model?

Seveda je izbira najboljšega modela najbolj odvisna od dimenzij vašega prostora in vaših estetskih preferenc. Pred nakupom je najbolje, da razmislite o tem, kakšno vrsto, velikost in stil želite v svojem domu ali na delovnem mestu in se na podlagi tega odločite za model, ki bo po funkcionalnosti in elegantnosti kar najbolje dopolnjeval vaš prostor.

Ena izmed možnosti so recimo talni kamini, ki so izjemno preprosti za uporabo, saj montaže sploh ne potrebujejo - samo vzamete jih iz embalaže in že lahko uživate v prijetnem vzdušju, ki vam ga pričarajo. Ker ne potrebujejo dimnika, ne boste potrebovali nobenih plinovodov ali električnih linj. Talni kamini so zelo dobra izbira tudi za manjše sobe, saj jih lahko v prostoru dobesedno postavite kamorkoli.

Po drugi strani pa stenski kamin predstavlja pravo pašo za oči za vse prisotne v prostoru. S svojo elegantno in moderno zasnovo takoj postane osrednji del sobe. Stenski kamin za razliko od talnega sicer zahteva montažo, ampak je ta čisto preprosta – kakor da bi na steno obesili sliko ali televizijo.

Vgradni EKO kamini na bioetanol

Na voljo so vam tudi okrasni vrtni kamini

Če želite popestriti izgled vaše terase in jo spremeniti v prostor, kjer se bodo vaši prijatelji in družina vsakič znova z veseljem zbirali, pogovarjali in družili potem so vrtni eko kamini nepogrešljivi pri ustvarjanju takšne tople in posebne atmosfere. Okrasni kamini ustvarijo osrednjo točko zbiranja in nudijo zabaven način preživljanja večera pod zvezdami.

Ker gorijo na alkohol so odlična, okolju prijazna alternativa ostalim zunanjim modelom, hkrati pa ustvarjajo ambient brez dima in vonja. Zaradi svoje funkcionalnosti in prilagodljivosti so tudi zelo enostavni za premikanja iz zunanjih v notranje prostore, če si tega zaželite. V podjetju Euris lahko izbirate med več različnimi modeli – na voljo so vam samostoječi, jekleni, stekleni in tudi barvni moderni kamini za vrt.

Moderni kamini za vrt ali terase

Zakaj izbrati eko kamin na bioetanol?

Za razliko od kurjave na drva in plin, alkohol v etanolnem gorivu omogoča možnost čistega gorjenja. To pomeni, da proizvaja paro, toploto in le minimalne količine ogljikovega dioksida, zaradi česar je tudi veliko bolj prijazen okolju. Ne samo, da imajo okrasni kamini višji okoljski standard, so tudi bolj cenovno ugodni, kakor klasični modeli. Z njegovim nakupom pa si ne zagotavljate zgolj prijetnejše atmosfere v vašem domu, ampak mislite tudi na dobro planeta.

So zelo enostavni za uporabo in praktično brez montaže, nekateri modeli pa so tudi prenosljivi in se lahko uporabljajo tako v notranjih kot v zunanjih prostorih. Če torej iščete nekaj, kar bo popestrilo in obogatilo vaš prostor, hkrati pa vam ne bo vzelo veliko dela in vas ne bo preveč udarilo po denarnici, vam svetujemo da premislite o nakupu eko kamina. Ob široki izbiri barv in modelov boste brez dvoma našli nekaj za svoj okus.

Moderni okrasni kamini