Kamini so vedno dobra ideja za popestritev prostora

Kamini na bioetanol, drugače poznani tudi kot EKO, postajajo vedno bolj konkurenčna alternativa svojim klasičnim, bolj okornim izvedbam iz preteklosti. Njihova posebnost leži predvsem v tem, da delujejo na etanolsko gorivo, za kar ne potrebujete dimnika ali lesa.

Gorivo je osnovano na alkoholu, ustvarja resnične plamene in ne proizvaja dima, saj in nadležnih vonjav, prav tako pa je bolj prijazen okolju, saj ne sprošča škodljivih emisij. Izdelano je iz rastlinske biomase in je izjemno čisto gorivo.

Če vas zanimajo naši proizvodi, s katerim bi radi očarali svoje prijatelje in si zagotovili edinstveno atmosfero v svojem domu, na terasi, ali balkonu, potem so omenjeni zagotovo prava izbira za vas. V podjetju Euris d. o. o., vam nudimo široko izbiro izdelkov – na naši spletni strani lahko preverite ponudbo in premislite ali bi v vaši dnevni sobi bolj zasijal stenski kamin, ali pa bi bili morda bolj priročni prenosni talni kamini. Galerija fotografij je obširna, lahko si ogledate različne načine uporabe in namestitve v praktično vse prostore stanovanja.

Talni kamini

Izbira je velika, kako se odločiti za pravi model? Čudoviti so talni kamini, ali pa bi vi raje stenski kamin?

Seveda je izbira najboljšega modela najbolj odvisna od dimenzij vašega prostora in vaših estetskih preferenc. Pred nakupom je najbolje, da razmislite o tem, kakšno vrsto, velikost in stil želite postaviti doma ali na delovnem mestu ter se na podlagi tega odločite za model, ki bo po funkcionalnosti in elegantnosti kar najbolje dopolnjeval vaš prostor.

Velike izvedbe so seveda bolj primerne za večje prostore, pogosto jih lahko zasledite v gostinskih lokalih, recepcijah hotelov in na drugih podobnih mestih, manjši modeli pa so uporabni praktično povsod, saj ne zavzamejo veliko prostora. Njihova velika prednost je, da jih lahko tudi prestavljate in namestite tja, kjer ga trenutno potrebujete.

EKO kamini

Ena izmed možnosti so talni kamini, ki so izjemno preprosti za uporabo, saj montaže sploh ne potrebujejo - samo vzamete jih iz embalaže in že lahko uživate v prijetnem vzdušju, ki vam ga pričarajo. Ker ne potrebujejo dimnika, ne boste potrebovali nobenih plinovodov ali električnih linj. Talni modeli so zelo dobra izbira tudi za manjše sobe, saj jih lahko v prostoru dobesedno postavite kamorkoli. Uporabite jih lahko takoj po nakupu, brez da se ukvarjate z iskanjem strokovnjaka, ki vam bo izdelal dimnik in vse ostale gradbene poseg, ki so bili potrebni včasih.

Po drugi strani pa stenski kamin predstavlja pravo pašo za oči za vse prisotne v prostoru. S svojo elegantno in moderno zasnovo takoj postane osrednji del sobe. Stenski kamin za razliko od talnega sicer zahteva montažo, ampak je ta čisto preprosta – kakor da bi na steno obesili sliko ali televizijo.

Ena izmed izvedb so kotni moderni kamini, ki jih je mogoče vgraditi med prostore – lahko so vidni na primer iz kuhinje, obenem pa so del dnevne sobe. Kot smo že omenili, možnosti so praktično neomejene, zato lahko pustite krila svoji domišljiji in si uredite dom povsem po želji. Mi pa vam bomo z veseljem svetovali in vas usmerili k najbolj primernemu nakupu.

Vgradni EKO kamini na bioetanol

Na voljo so vam tudi okrasni kamini - vrtni pustijo obiskovalce brez besed

Če želite popestriti videz terase (ali balkona) in jo spremeniti v prostor, kjer se bodo vaši prijatelji in družina vsakič znova z veseljem zbirali, pogovarjali in družili, potem so vrtni EKO kamini nepogrešljivi pri ustvarjanju takšne tople, prijetne in posebne atmosfere. Okrasni kamini ustvarijo osrednjo točko zbiranja in nudijo zabaven način preživljanja večera pod zvezdami.

Ker gorijo na alkohol so odlična, okolju prijazna alternativa ostalim zunanjim modelom, hkrati pa ustvarjajo ambient brez dima in vonja. Ne bo se vam treba izogibati dimu, vaša oblačila se ga ne bodo navzela, romantično okolje pa bo podlaga za odlično druženje. Zaradi svoje funkcionalnosti in prilagodljivosti so tudi zelo enostavni za premikanja iz zunanjih površin v notranjost, če si tega zaželite.

EKO KAMINI

V podjetju Euris d. o. o., lahko izbirate med več različnimi modeli – na voljo so vam samostoječi, jekleni, iz INOX-a, stekleni (cilindrično steklo) in tudi barvni moderni vrtni kamini. Dodani so jim gorilniki različnih kapacitet in ves potrebni material za sestavo.

Manjši talni kamini se odlično obnesejo tudi postavljeni na jedilni ali klubski mizici. Naj vas ne skrbi, imajo potrebno zaščito, da ne more priti do požara, treba je le paziti če so v bližini majhni otroci.

Moderni kamini za vrt ali terase

EKO kamini - zakaj izbrati talno ali stensko izvedbo?

Za razliko od kurjave na drva in plin, alkohol v etanolnem gorivu omogoča možnost čistega gorenja. To pomeni, da proizvaja paro, toploto in le minimalne količine ogljikovega dioksida, zaradi česar je tudi veliko bolj prijazen okolju. Če se torej želite ogrevati, dogrevati prostore in poleg tega še skrbeti za naravo, je izbira modela iz naše ponudbe zagotovo najboljša odločitev za vas.

Ne samo, da imajo okrasni kamini višji okoljski standard, lahko se pohvalijo tudi s tem, da so bolj cenovno ugodni, kakor klasični modeli. V podjetju se vedno trudimo našim strankam zagotoviti ugodne cene, prav tako pa nudimo prijazne plačilne pogoje. Z nakupom EKO kamina na bioetanol, si ne boste zagotovili zgolj prijetne atmosfere v svojem domu, ampak boste vzporedno pazili tudi na dobro planeta.

Da povzamemo. Modeli so zelo enostavni za uporabo in montaže praktično ne potrebujejo. Nekateri modeli so prenosljivi in se lahko uporabljajo tako znotraj, kot zunaj objekta. Če iščete nekaj, kar bo popestrilo in obogatilo vaš prostor, hkrati pa vam ne bo vzelo veliko dela in vas ne bo preveč udarilo po denarnici, vam svetujemo da premislite o nakupu. Ob široki izbiri barv in modelov boste brez dvoma našli nekaj za svoj okus.

Moderni okrasni kamini