Pošlji povpraševanje

Kamini na bioetanol – kako izbrati pravega zase?

Kamini so na trgu že dolgo časa in in veliko domov ima enega ali več. Prav tako se uporabljajo za ustvarjanje ambienta v različnih restavracijah, spa centrih in podobno. Pa vendar se je v vsem tem času na trgu veliko spremenilo.

Ponudba kaminov je vedno bolj raznolika in posledično se potrošnik težje odloči za produkt, ki bo ustrezal prav njemu. Danes govorimo predvsem o eko kaminih na bioetanol, saj so ti trenutno vedno bolj zaželjeni zaradi svojih številnih pozitivnih lastnosti. Berite naprej in morda Vam bomo z nasveti olajšali izbiro idealnega kamina.

Eko kamini na bioetanol

Eko kamini in njihove prednosti

Eko kamini imajo številne prednosti. Rečemo jim tudi kamini na bioetanol, saj je to gorivo, ki se pri njih uporablja. Je namreč posebej prilagojeno za gorenje v zaprtih prostorih. Prednost bioetanola je tudi to, da je pridobljeno na način, ki je okolju prijazen.

Za nakup kamina na bioetanol se ljudje odločajo zaradi tega, ker zavzame manj prostora, je enostaven za montažo, ne potrebuje drv in je zelo enostaven za čiščenje. Kaj pa so nekateri drugi dejavniki, med katerimi se lahko odločate pri nakupu svojega eko kamina? Obstajajo kamini različnih barv in oblik, lahko so talni, stenski ali kotni kamini.

Eko kamini na bioetanol - talni

Talni, stenski, kotni kamini – katerega izbrati?

Talni kamini so idealna rešitev, če si želite kdaj pa kdaj svoj kamin prestaviti na drugo mesto ali pa v drugo sobo. So samostoječi in pri njih montaža ni potrebna, zato so zelo priročni. Kljub temu pa so po izgledu še vedno zelo lepi in moderni.

Stenski kamini na bioetanol se namestijo na steno, pa vendar je njihova montaža zelo enostavna – končana je že v 20 minutah. Če imate prostor na steni, je to lahko zelo estetska opcija, pa tudi nekako najbolj tradicionalna. Kotni kamini so primerni za Vas, če si želite zapolniti kot v sobi s kaminom. Lep pogled tako nudijo iz dveh strani.

Kamini na bioetanol za vsak dom

Kamini v različnih barvah in oblikah

Najpogostejši in najbolj ustrezni barvi za kamin sta črna in bela, saj pristajata skoraj vsakem prostoru. Lahko pa se odločite za stil lesa ali kamna. Možne so tudi kombinacije s steklom in kovinskimi elementi.

Pomembno je, da si dobro ogledate prostor in na podlagi sloga v njem izberete primeren kamin. Če pa ste v dilemi, so Vam na voljo strokovnjaki pri ekokamini.eu, ki bodo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri popolnega eko kamina!

Eko kamini na bioetanol