Pošlji povpraševanje

Kamini, ki so primerni za čisto vsak dom!

Kamini nam v stanovanju ali hiši dajejo toploto, obenem pa naredijo prijetno atmosfero. Samo predstavljajte si jesenski ali zimski večer, ko zunaj dežuje ali pada sneg. Nič ni lepšega od pitja toplega čaja ob kaminu, kajne?

Kamini na ljudi vplivajo blagodejno, saj se že ob samem pogledu na ogenj dobro počutimo. Poleg tega pa nas lahko pred kurilno sezono tudi prijetno ogrejejo. V primerjavi z običajnimi, imajo kamini na bioetanol ogromno prednosti, ki jih moramo pri nakupu upoštevati.

Okrasni kamini na bioetanol

Kamini na bioetanol so primerni tudi za manjša stanovanja v bloku

Živite v večstanovanjski hiši ali bloku in vaše stanovanje nima dimnika? Pri nakupu okrasnega kamina na bioetanol, to ni ovira! Za razliko od navadnih gorišč, je izgorevanje bioetanola tako čisto, da dimnika sploh ne potrebujete. Pri gorenju nastaja praktično neviden dim, ki nima zoprnega vonja in ne umaže belih sten. Tudi drv ni potrebno nalagati, zato boste ob pogledu nanj lahko zgolj uživali.

Če je vaše stanovanje majhno, je kotni kamin za vas prava izbira. Za razliko od stenskih, so kotni kamini manjši. Ker zasedejo manj prostora, jih lahko vgradite v katerikoli prostor. Dobra lastnost kotnih kaminov je tudi ta, da jih lahko vgradite v stene, ki niso nosilne, kot pohištvene ali pa kot samostojne elemente. Tako ste precej manj omejeni kam kamin postaviti.

Poseg v prostor je precej manjši, saj gradbena dela niso potrebna. Ker so ekokamini precej cenejša alternativa običajnim, lahko npr. kotni kamin prestavljate iz sobe v sobo. Res je! Zdaj lahko ob pogledu na ogenj uživate v dnevni sobi in v spalnici!

Kamini, ki so okolju precej prijaznejši

Pomembno je, da veste, kako omenjeni kamin sploh deluje. Ekokamin deluje na bioetanol, ki nastane s fermentacijo sladkorja in škroba iz organskih snovi. Tako je že sam nastanek goriva popolnoma ekološki. Ker pa tudi pri njegovem izgorevanju nastajajo le vodni hlapi in manjša količina ogljikovega dioksida, lahko rečemo, da je bioetanol popolnoma obnovljiv vir energije.

Če vaše stanovanje krasijo rastline, bodo dodatni ogljikov dioksid z veseljem porabile. Na drugi strani pa bodo vodni hlapi iz vašega kotnega kamina, prostor malce navlažili. Izgorevanje je torej zares čisto. Kot že omenjeno za delovanje ne potrebujete niti dimnika, temveč le gorilnik.

Moderni ekokamini

Kamin, katerega uporaba ne bi mogla biti enostavnejša

Obožujete sedenje ob kaminu, vendar sovražite stalno nalaganje drv? Ali še huje – vsakodnevno čiščenje pepela? Popolnoma vas razumemo! Če se boste odločili za kotni kamin na bioetanol, bo vaše življenje veliko lažje. Vgraditev je enostavna, saj traja le 20 minut! Že pri montaži boste tako prihranili veliko denarja in živcev.

Ko pa boste videli kako enostavna je uporaba vašega kotnega kamina, boste želeli ostati doma za vedno. Vse kar morate storiti je, da ga prižgete z vžigalnikom ali daljinskim upravljalnikom. Prav zares! Nikoli vam več ne bo potrebno kamina prižigati dlje od 1 sekunde. Po uporabi ga prav tako enostavno ugasnete in že je nared za ponovno uporabo.

Na čiščenje lahko kar pozabite. Imate navadni okrasni kamin, pa si zdaj želite kamina na bioetanol? Rešitev je enostavna, saj mu lahko le dodate gorilnik in ekokamin je pripravljen za uporabo.

Kotni kamini, stenski kamini... Katerega izbrati?

Kot že omenjeno, so kotni kamini najprimernejši, če ste omejeni s prostorom. Le-ti se namreč podajo v kot stene ali pa v kot celotnega prostora. Ker so odprti na dve strani, so super rešitev, če želite uživati ob pogledu na ogenj iz dveh prostorov.

Kotne kamine lahko namestite tako, da jih vidite npr. iz dnevne sobe in iz kuhinje. Kakšno je odpiranje je odvisno od velikosti – manjši kotni kamini se lahko odpirajo navzgor ali na stran, večji pa imajo le dvižno odpiranje. Velikosti je več, zato smo prepričani, da boste našli pravega za svoje stanovanje.

Stenski kamini po drugi strani, pa so primernejši za večje prostore. Ker imajo samo eno steklo, mora biti le-to za boljši svetlobni efekt, večje. Ker lahko ekokamine vgradimo kamorkoli, je odločitev kam postaviti stenski kamin precej enostavnejša. Lahko stoji na sredini stene, lahko pa je nameščen v v kotu. Odločitev je popolnoma vaša.

Kamini na bioetanol

Okrasni kamin brez uporabe drv

Kot že omenjeno, je vgradni, stenski ali kotni kamin na bioetanol odlična zelena rešitev. Izgorevanje je bolj ekološko in dela je manj. A kje so drva? Marsikoga pri ekološkem kaminu zmoti, da le-teh ni. Brez skrbi, tudi za to se najde rešitev. Na trgu je že ogromno dodatkov, ki vam bodo sigurno prišli prav.

Kotni kamin bo izgledal kot običajni, če boste vanj dodali keramična drva. Le-ta ne gorijo, a jim dodajo bolj pristen videz. Kupiti je mogoče tudi razne dišave, ki bodo vaš dom spremenile v zimsko pravljico. Sedenje ob vašem kotnem kaminu bo tako še bolj prijetno. Zavedali se namreč boste, da ste z njegovim nakupom naredili dobro stvar za okolje.