Potovanje v Kalifornijo, kjer vas pričakujejo čudovita narava in velemesta zahoda ZDA | Potovanje zahod ZDA | Potovanje v ZDA

Kalifornija je zahodna zvezna država ZDA, ki meji na Tihi ocean. Znana je po svojih čudovitih plažah in turističnih centrih, kot so Disneyland, Hollywood, Palm Springs, jezero Lake in narodna parka Yosemite in Sequoia. Veliko je tudi zgodovinskih območij, ki obiskovalca spomnijo na španske naselitve in zlato mrzlico. V ponudbi imamo potovanje v Kalifornijo, ki traja 16 dni in je zasnovano tako, da se potovanje na zahod ZDA začne in konča v Los Angelesu, vmes pa obiščemo mesta, kot so Santa Barbara, San Francisco, Las Vegas in Palm Springs.

 

Kalifornija in zahod ZDA


Potovanje v ZDA: potovanje v Kalifornijo – od Los Angelesa do Los Angelesa

Potovanje na zahod ZDA in v Kalifornijo se začne že na letalu, ki bo pristalo v Los Angelesu. Od tam se bomo zapeljali do Santa Barbare, ki se ponaša s čudovito špansko kolonialno arhitekturo. Potovanje bomo nadaljevali vzdolž najlepših obal ZDA ob obali Pacifika do Montereya. V San Franciscu se bomo najprej ustavili na Twin Peaksu, ki nudi izjemen pogled na mesto. Ogledali si bomo ikone mesta: most Golden Gate, Presidio, otok Alcatraz in zapor na njem. V narodnem parku Sequoia se bomo sprehodili med najstarejšimi živimi bitji na svetu – sekvojami, ki jih je v parku ogromno. Park je tudi poln kanjonov, visokih gora in pašnikov. Skozi puščavo Mojave bomo prišli do Doline smrti, kjer bomo raziskovali najzanimivejše in najbolj slikovite predele te zloglasne doline. V umetnem čudežu Las Vegasu boste lahko preizkusili svojo srečo v igralnicah in občudovali nočni blišč mesta luči. Obisk kanjona Antelope bo pravi raj za fotografe, saj se v tem kanjonu svetloba čez dan preliva v različnih barvnih odtenkih. Nato nas bo navdušila mogočna in navdihujoča pokrajina, ki presega našo domišljijo - obiskali bomo Veliki kanjon, kjer bomo doživljali sončni zahod. Grand Canyon je dolg 446 kilometrov, širok skoraj 30 kilometrov in mestoma globok 1,6 kilometra. Preden pa se bo naše potovanje v Kalifornijo vrnilo nazaj v Los Angeles, bomo obiskali še Palm Springs. Ta slovi po kristalno modrem nebu, obilici sonca, palmah, mamljivi pokrajini in zvezdnatih nočeh. In za konec še mesto angelov – Los Angeles.

 

Potovanje po kaliforniji


Potovanje v Kalifornijo ne bi bilo pravo brez obiska Hollywooda, zato je prihranjen za konec

Potovanje na zahod ZDA in v Kalifornijo ne bi bilo pravo potovanje, če si ne bi ogledali znamenitosti Los Angelesa, ki je s Hollywoodom središče filmske industrije. Sprehodili so bomo po pločniku slavnih in obiskali Beverly Hills ter Universal Studios, kjer se nahajajo največji svetovni televizijski in filmski studii s tematskimi parki.


Ekopotovanja | Potovanje v Kalifornijo, potovanje na zahod ZDA, potovanje v ZDA - povezava do naše spletne strani:

-    Potovanje v Kalifornijo
-    Potovanje na zahod ZDA
-    Potovanje v ZDA

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
EKO POTOVANJA Damjan Končnik s.p.
Naslov
Trg mladosti 6
3320 Velenje
Spletna stran
E-pošta
040 246 833
Seznam fraz
Potovanje v Kalifornijo, potovanje na zahod ZDA, potovanje v ZDA
ZEMLJEVID