Ekopotovanja – transsibirska železnica | Potovanje s transsibirsko železnico od Moskve do Pekinga

Za vse tiste, ki cenite lepote narave in jih želite ohranjati čim bolj pristne, v agenciji Ekopotovanja pripravljamo številna potovanja, ki sledijo tem vrednotam. Tako imenovani ekoturizem potovanja obarva naravoslovno, izkušeni vodniki pa so poznavalci načrtovanih destinacij. Prav takšno je tudi 16-dnevno potovanje s transsibirsko železnico od Moskve do Pekinga. Potovanje po slavnih tirih transsibirske železnice je sanjsko doživetje Sibirije, Mongolije in Kitajske. Potovanje smo skrbno pripravili, približali vam bomo izjemno kulturo in pokrajino treh dežel, preko katerih se vije transsibirska železnica.

 

Transsibirska železnica


Transsibirska železnica – najdaljša železnica na svetu

Transsibirska železnica je mreža železnic, ki povezuje evropski del Rusije in pokrajine ruskega Daljnega vzhoda. Potovanje s transsibirsko železnico od Moskve do Pekinga je dolgo dobrih 9000 kilometrov in prečka kar 8 časovnih pasov. Če ste popotnik, ki rad potuje z vlakom, potem bo za vas potovanje, ki vam ga prinaša transsibirska železnica, nepozabno doživetje.


Potovanje s transsibirsko železnico – utrinki pripravljenega programa pri nas

Potovanje s transsibirsko se začne v Moskvi, kjer si boste še pred vkrcanjem na vlak lahko ogledali mesto jedro in Kremelj. Ko transsibirska železnica prečka Ural, gorsko verigo, ki ločuje Evropo od Azije, vas bo v Sibiriji že čakala tajga in gozdna stepa. Potovanje se bo nato nadaljevalo mimo Jekaterinburga, kulturne in ekonomske prestolnice uralske regije in kraja, kjer so umorili zadnjega ruskega carja Nikolaja II. in njegovo družino. Zatem bo transsibirska železnica prečkala Zahodno sibirsko nižavje. V najlepšem sibirskem mestu Irkutsk si bo mogoče ogledati mesto z izjemnimi katedralami, opero in pokrito tržnico. In seveda Bajkalsko jezero. V muzeju, posvečenem Bajkalskemu jezeru, se boste lahko seznanili z živalskim in rastlinskim svetom Bajkala. Po Irkutsku se bo potovanje s transsibirsko železnico nadaljevalo v Mongoliji, v njeni prestolnici Ulan Bator. Sledil bo celodnevni izlet po slikovitem narodnem parku Terelj. Transsibirska železnica svojo pot preko puščave Gobi nadaljuje na Kitajsko, kjer bo naša končna postaja Peking. Peking je starodavno kitajsko mesto s čudovitimi palačami, znamenitim Trgom nebeškega miru - Tiennanmen, največjim trgom na svetu. Seveda si boste lahko ogledali tudi mogočni kitajski zid, ki se vije več kot 3000 kilometrov preko severne Kitajske. Prevzelo vas bo tudi Prepovedano mesto, kjer si boste lahko ogledali nekdanjo cesarsko palačo in njene dvorane, pagode in vrtove. Vabimo vas, da si na naši spletni strani ogledate, kaj vse je še vključeno v potovanje po slavni železnici, imenovani transsibirska železnica.


Ekopotovanja | Transsibirska železnica, potovanje s transsibirsko železnico – povezava do naše spletne strani:

-    Transsibirska železnica
-    Potovanje s transsibirsko železnico

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
EKO POTOVANJA Damjan Končnik s.p.
Naslov
Trg mladosti 6
3320 Velenje
Spletna stran
E-pošta
040 246 833
Seznam fraz
Transsibirska železnica, potovanje s transsibirsko železnico, potovanje s transsibirsko, potovanje transsibirska železnica
ZEMLJEVID