Čarobna Islandija: dežela ekstremnih razmer | Potovanje na Islandijo | Treking po Islandiji

Islandija je dežela ognja in ledu, širnih prostranstev, kjer domujejo mir in neskončni razgledi. Pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, vsak pogled na zalive in fjorde pa je prava poslastica za ljubitelje narave. Osupljiva pokrajina z veličastnimi slapovi, slikovitimi gorami, mogočnimi ledeniki in vročimi vrelci je raj za treking – Islandija je namreč prepredena z raznovrstnimi potmi za pohodnike. Njeni prebivalci, prijazni, miroljubni in tehnološko razviti potomci divjih Vikingov, so neizmerno povezani s tem eksotičnim okoljem.

 

Islandija | Potovanja po Islandiji


Potovanje na Islandijo z agencijo Ekopotovanja | Treking po Islandiji

Ljubiteljem neokrnjene narave bo naš program potovanja na Islandijo pisan na kožo in obljublja veliko aktivnosti: deželo boste lahko spoznavali tudi peš – obeta se vam treking po Islandiji, ki lahko traja do največ 5 ur na dan. Pokazali vam bomo Islandijo izven začrtanih poti, opazovali boste lahko, kako Islandci izkoriščajo geotermalno energijo. V agenciji Ekopotovanja vam zagotavljamo sproščeno, a strokovno vodenje, saj se naši vodniki odlikujejo po osebnem pristopu in izjemnem poznavanju destinacij. Običajno potujemo v skupinah med osem in dvajset potniki.

 

naravne lepote Islandije


Treking po Islandiji – raj za popotnike: »pot toplih vrelcev« med najbolj znanimi

Za začetek smo vam pripravili raziskovanje Reykjavíka, prestolnice Islandije. Potovanje bomo nadaljevali z obiskom geotemalne elektrarne in narodnega parka Thingvellir, kjer se nahaja eden od najlepših slapov – Gullfoss. Glavni atrakciji na Islandiji – gejzirom – se seveda ne bo moč izogniti. Nato se bomo iz puščavskega sveta ledenikov podali na sever, do severnih prestolnic. Ker Islandija na tem območju ponuja raznolik izbor vulkanskih fenomenov, boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vas zanima geologija. Pričakuje vas eksplozivni krater Hverfjall, labirint lavnih formacij in slikovito sofatarno polje. Pot nadaljujemo na vzhodu Islandije, kjer se nahajajo številni fjordi, gore so bolj strme, pokrajina pa je redko poseljena. Na južnem delu Islandije si bomo ogledali še ledeniško laguno Jokulsarlon in se sprehodili po narodnemu parku Skaftafell, ki je prava zelena oaza med ledenikom in peščinami ledeniških rek. Pot v neokrnjeno notranjost nas bo pripeljala do slikovite pokrajine Landmannalaugar, ki je prepredena s slikovitimi potmi, ki so pravi raj za treking po Islandiji. Ena od slovitih poti se imenuje »pot toplih vrelcev«, poteka pa med Landmannalaugarjem in Thórsmörkom. Po panoramski gorski poti se bomo približali vulkanu Hekla, ki je eden od najaktivnejših ognjenikov na Islandiji. Potovanje po Islandiji se bo zaključilo v Reykjavíku, kjer se boste lahko prepustili užitkom v njihovih najbolj znanih termah v Modri laguni.

 

Gejziri Islandija


Ekopotovanja | Treking po Islandiji, potovanje na Islandijo, Islandija - povezava do naše spletne strani:

-    Treking po Islandiji
-    Potovanje na Islandijo

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
EKO POTOVANJA Damjan Končnik s.p.
Naslov
Trg mladosti 6
3320 Velenje
Spletna stran
E-pošta
040 246 833
Seznam fraz
Treking po Islandiji, potovanje na Islandijo, Islandija potovanje, Islandija
ZEMLJEVID