Kako se lotiti opremljanja dnevne sobe?

Dnevna soba predstavlja središče vsakega doma. Je prostor, kjer se družina zbere in uživa v redkih skupnih trenutkih, ki so jim v tem napornem in hitrem tempu življenja, na voljo. Prav zato je izjemno pomembno, da je dnevna soba opremljena udobno in privlačno. Dnevna soba mora ponujati dovolj prostora, da se lahko tam udobno namestimo in so odpočijemo, hkrati pa mora ponujati dovolj prostora za druženje z našimi najbližjimi.

dnevna sobadnevna soba

Sedežna garnitura velja za osrednji element dnevne sobe

”Središče” dnevne sobe je navadno sedežna garnitura. Dan danes lahko izbiramo med najrazličnejšimi sedežnimi garniturami. Tako so nam na voljo sedežne garniture v obliki črke L ali v obliki črke U, prav tako pa lahko izbiramo med pestro ponudbo ravnih sedežnih garnitur. Kakšno sedežno garnituro bomo izbrali je v večini odvisno od prostora v katerem bo sedežna garnitura postavljena. Ker so dan danes prostori večji in bolj odprti so navadno tudi sedežne garniture nekoliko večje.

Poleg same oblike pa je potrebno izbrati tudi material iz katerega bo sedežna garnitura izdelana. Dan danes se najpogosteje odločamo med usnjenimi sedežnimi garniturami ter garniturami izdelanimi iz tkanin. Usnjene sedežne garniture so z vidika vzdrževanja boljše, saj jih je veliko enostavneje vzdrževati, so pa bolj občutljive na parske in so tudi nekoliko dražje. Usnjene sedežne garniture moramo nekajkrat mesečno zgolj prebrisati z vlažno krpo in jih po potrebi (približno enkrat letno) namazati z negovalno kremo za usnje. Na drugi strani moramo sedežne garniture narejene iz tkanine sesati, madeži pa se hitro vpijejo v njih, zato jih je težje ohranjati čiste.

VEČ O REGALIH IN PREDALNIKIH ZA DNEVNE SOBE SI PREBERITE TUKAJ!

Katere regale in predalnike za dnevno sobo izbrati?

Seveda pa sedežna garnitura nikakor ni vse, kar v dnevno sobo postavimo. Odločiti se moramo tudi za namestitev regalov in predalnikov za dnevno sobo. Pri tem se je potrebno zavedati, da preveč ”močnih” kosov pohištva ni dobro postaviti v isti prostor, saj bodo ”tekmovali” eden z drugim, dnevna soba pa ne bo izgledala kohrenetno. Če želimo dnevno sobo barvno povezati, obvezno izberite barvni odtenek, ki je že prisoten v prostoru.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na igro s svetlobo, ki je tako zelo pomembna v vsakem prostoru, ne samo v dnevni sobi. Zaželeno je, da je dnevna soba čim bolj svetla, zato je dobro, da so okna velika in stekla svetla. Seveda lahko okna zagrnemo s prosojnimi zavesami, ki bodo še popestrile izgled dnevne sobe. Poleg tega pa nikakor ne smemo pozabiti na lestence, ki delujejo kot čudovit okras v prostoru. Seveda pa ni edina naloga lestenca, da je ”lep”, pač pa mora biti tudi nameščen tako, da v dnevno sobo prinese dovolj svetlobe.