Izbira prave postelje naj bo skrbno premišljena

Vprašanje, kako izbrati primerno posteljo, je prav gotovo eno najpomembnejših pri opremljanju doma. Splošno pravilo glede njene velikosti je, da kupite največjo, ki se še lahko prilega vaši spalnici. Pri večji postelji je manj možnosti, da bi vi in vaš partner ponoči motila eden drugega. Zakonska postelja 200x200 bi bila idealna izbira, a žal pogosto zanjo nimamo prostora. Tako je najpogostejša izbira v spalnicah postelja 160x200, v otroških sobah pa so bolj priljubljene tudi postelje 140x200.
Posteljo umestimo tako, da imamo okoli nje dovolj prostora za gibanje. Na treh straneh naj bo vsaj 45 cm prostora, pri vzglavju pa je lahko prislonjena na steno. Postelja (160x200) naj bo dobro osvetljena z naravno svetlobo in z nje naj imamo lep pogled na celoten prostor in tudi skozi okno. Pri izbiri pa ne smemo pozabiti na videz postelje. Prijeten pogled nam bo vzbudil prijetne občutke in postelja nas bo sama od sebe vabila, da ležemo vanjo.

Postelja AMA 160x200Postelje različnih dimenzij (npr. 140x200), materialov in stilov po ugodni ceni

Dober in sproščujoč spanec, ki je odločilnega pomena za dobro počutje skozi ves dan, vam bodo zagotovile tudi postelje v naši spletni trgovini. Lesena postelja (160x200, 200x200) je največ, kar lahko storite, da ste tudi med spanjem korak bliže naravi in dobremu počutju. Les je naraven, zdravju in okolju prijazen material in ga je mogoče tudi reciklirati. Postelje (140x200) iz masivnega lesa imajo dolgo življenjsko dobo.
Oblazinjena postelja bo vašo spalnico naredila sodobno in udobno, saj vam omogoča lahkobno branje in gledanje televizije.

Za francosko posteljo značilen predal za shranjevanje

V naši spletni trgovini so vam na voljo tudi udobne francoske postelje različnih dimenzij. Medtem ko je 140x200 najpogostejša izbira, je na voljo tudi francoska postelja 160x200 in 120x200. Francoska postelja 200x200 pa je izjemno redka.
Francoska postelja (160x200) ima pod ležiščem velik predal za shranjevanje posteljnine, odej in vzglavnikov. Odprete ga tako, da enostavno dvignete ležišče ob vznožju postelje (140x200). Posteljo lahko postavimo tudi na nožice, kar pomeni, da je ležišče nekoliko dvignjeno in omogoča lažje vstajanje. Višje ležišče je še posebej priporočljivo za starejše.

V majhne spalnice in otroške sobe pogosto postavimo kavč z ležiščem, ki se čez noč spremeni v široko in udobno posteljo, čez dan pa lahko na njem sedimo, beremo ali gledamo televizijo. Obiščite našo spletno trgovino in si oglejte našo pestro ponudbo pohištva za vse prostore vašega doma. Vabljeni.