Cokle - trgovina z obutvijo DAL

Cokle so tradicionalno nizozemsko obuvalo, v celoti izdelano iz lesa (večinoma iz vrbe ali topola), nosili so jih pa tudi v Belgiji, na Danskem in Švedskem. Cokle so kot del zaščitne obleke navadno nosili delavci v tovarnah, rudnikih in na kmetijah, saj so veljale za toplo, izolirano in varno obuvalo, popularni pa so še danes - veliko Nizozemcev tradicionalne lesene cokle nosi pri vrtnarjenju in drugih domačih opravilih.

Cokle dandanes

Moške cokleDandanes smo cokle prilagodili sodobnim evropskim standardom in s tem omogočili, da je postala hoja v coklih še bolj udobna in noga tudi pri dolgotrajnejši hoji ne trpi. Tradicionalne cokle so bile v celoti izdelane iz lesa, zaradi večjega udobja pa je danes lesen ostal le še podplat (pa tudi ta ne vedno), medtem ko je zgornji del večinoma narejen iz usnja. Podplat je ortopedsko oblikovan, peta pa je nekoliko dvignjena, kar vse omogoča boljšo držo in razbremenitev nog in hrbtnih mišic.

Sodoben obutveni dizajn je napredoval do te mere, da pomenijo cokle, ki jih ponujamo v naši trgovini z obutvijo DAL, udobno obuvalo za prosti čas, domača opravila, sproščeno hojo, plažo, primerne so pa tudi za varno delovno obutev.

Ortopedski cokli, beli cokli

V naši trgovini z obutvijo so sedaj na voljo tudi beli ortopedski cokli za delo. Ortopedski beli cokli so udobna obutev, ki varuje vaše noge in omogoča udobno nošenje ter so primerni za občutljive noge. Beli delovni cokli so primerni za delavce, zaposlene v zdravstveni oskrbi, hotelirstvu, kuhinji, laboratorijih, čistilnih servisih ali storitvenih dejavnostih, kjer velik del dneva preživimo stoje.

Beli cokliCokli so narejeni iz visokokakovostnega naravnega usnja, ki se lepo prilega nogi. Imajo visok sprednji del, ki omogoča dovolj gibanja in ne utesnjuje stopala. Podplat belih coklov je ortopedsko oblikovan, blaži energijo v petnem delu in ima protizdrsno zaščito, ki zagotavlja varno hojo tudi po vlažnih površinah. Zelo lahko jih je natakniti ali sezuti (kljub temu, da sami od sebe ne drsijo). Ortopedski cokli omogočajo pravilno ravno držo, kar močno razbremeni hrbtenico, tako da so vaše noge in telo manj napeti in ostanejo spočiti tudi po napornem delovnem dnevu.

Čiščenje vseh cokel je enostavno - očistite jih lahko z vodo, po potrebi tudi s čistili in manjšo krtačko ter jih posušite na sobni temperaturi.

Trgovina z obutvijo DAL

Trgovina z obutvijo DAL nudi ortopedsko oblikovane cokle, japonke in natikače za moške in ženske, ki vaše stopalo varujejo pred udarci in obremenitvami. Primerni so za prosti čas, daljšo hojo, delo in šport, saj zaradi ortopedske oblikovanosti razbremenjujejo hrbtenico. Trgovina z obutvijo DAL posluje preko spleta, vsi klasični in ortopedski cokli, japonke ter moški in ženski natikači pa so na voljo tudi v naši trgovini v Tržiču.

DAL obutev | Cokle, ortopedski cokli, beli cokli, trgovina z obutvijo - povezave do naše spletne strani: