Brus za nože vrhunskega švicarskega proizvajalca Wenger

Priznano švicarsko podjetje Wenger poleg bogate ponudbe profesionalnih kuhinjskih in žepnih nožev nudi tudi različne ostrilce za nože, ki bodo vašemu nožu povrnili sposobnost rezanja. V naši spletni trgovini boste našli tako okrogel kot ovalen brus za nože Wenger. Oba bosta poskrbela, da bodo vaši kuhinjski in mesarski noži Swibo in Grand Maitre ponovno rezali kot novi. Brusilec nožev Wenger z diamantnim kamnom pa bo zagotovil ostrino žepnih nožev.

Brusilec nožev
Da bi ohranili kar največjo ostrino kuhinjskega noža, je dobro vedeti, kako ga vzdrževati. Nož je najbolje shranjevati v lesenem stojalu ali v predalu, opremljenim z zaščito za rezilo. Za rezanje uporabljajte mehke podlage, kot so les ali umetni materiali, po vsaki uporabi pa nož skrbno pospravite, da ohranite njegovo ostrino.

 

Kako nabrusiti nož?

Načinov, kako nabrusiti nož, je več. Za ostrenje nožev Swibo priporočamo uporabo mokrega ostrilnega kamna, ki se vrti v nasprotni smeri tistega, ki brusi. Rezilo pod kotom približno 20° rahlo pritisnite na ostrilni kamen, in sicer tako, da je ostri rob obrnjen navzven. Pri tem pazite, da ne poškodujete oblike rezila ali da rezila ne stanjšate. Rezilo med ostrenjem hladite z vodo.

Kako nabrusiti nože

Med enim in drugim ostrenjem nožev z ostrilnim kamnom pa lahko uporabljate tudi Wenger jekleni brus za nože. Rezilo noža vedno ostrite pod kotom 20° od ročaja proti konici rezila. Nož vlecite po ostrilcu v blagem loku in to na obeh straneh rezila ponovite približno petkrat ali šestkrat. Wenger brus za nože zagotavlja najboljši možen rezultat in je popolnoma prilagojen uporabi z noži Wenger oziroma z linijami Swibi in Grand Maitre.

 

Brusilec nožev Wenger – diamantnokarbidni brus za žepne nožeOstrilci nožev

Diamantnokarbidni brus za žepne nože omogoča učinkovito, enostavno in hitro ostrenje vseh vrst nožev in rezil z V-obliko rezila. Za ostrenje nožev, tudi tistih z nazobčanimi rezili, namestite nož na trdno podlago z rezalnim delom obrnjenim navzgor. Brusilec nožev potegnite po rezilu od ročaja proti konici in postopek ponovite 4- do 5 krat, dokler ne dosežete želene stopnje ostrine rezila.

 

Naj bodo švicarski noži vedno ostri - na voljo so tudi žepni brusilci nožev!


Za maksimalen učinek glede na kakovost materiala izdelka vam svetujemo, da skrbno upoštevate navodila. Neprimerna uporaba lahko nožu škoduje. Prste pa seveda ves čas držite za zaščitnim delom ostrilca.


Obiščite našo spletno stran in si izberite vrhunski brusilec nožev Wenger. Vabljeni!

 

 


Horizont Clair | Brus za nože, brusilec nožev, kako nabrusiti nož – povezave do naše spletne strani:
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Horizont CLAIR d.o.o.
Naslov
Zbilje 4H
1215 Medvode
Spletna stran
Spletna stran
Spletna stran
E-pošta
01 3617 606
Seznam fraz
brus za nože, brusilec nožev, kako nabrusiti nož
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA