Škropljenje vrtnic z naravnim sredstvom Mineral


presajanje vrtnicŠkropljenje vrtnic in škropljenje trt je potrebno, da jih zaščitimo pred boleznimi in škodljivci. Če ne želimo na rastline vnašati umetnih pesticidov, priporočamo uporabo naravnega sredstva za škropljenje vrtnic in škropljenje trte Mineral. Na voljo sta dva izdelka za naravno zaščito rastlin, in sicer Mineral rumeni ter Mineral rdeči. Mineral rumeni je popolnoma naravno in ekološko sredstvo, s katerimi povečamo odpornost rastlin ter zmanjšamo negativen vpliv okolja. Zaščitimo jih pred sušo, vročino, vetrom, točo in drugimi dejavniki, ki bi utegnili rastlinam škodovati. Z Mineralom rumeni škropimo vrtnice 14 dni po vzniku rastline ali sedem do deset dni po presajanju vrtnic. Pri škropljenju pazimo, da sredstvo ostane na listih in ne odteka, nato pa škropljenje ponavljamo vsakih 14 dni. Druga naravna izbira pri škropljenju vrtnic je Mineral rdeči Forte, ki ga prav tako uporabimo za vse nadzemne dele rastlin. Uporabimo ga 21 dni po vzniku ali 14 dni po presajanju vrtnic, postopek pa ponovimo na vsakih 14 dni. Za rastline lahko uporabljamo oba izdelka, a nikoli naenkrat, med njuno uporabo naj mineta vsaj dva dni.


Mineral rumeni in Mineral rdeči Forte sta priporočljiva tudi za škropljenje vinske trte po toči, ko je potrebno rastlino čimprej zaščititi.


Kdaj se odločimo za škropljenje vrtnic


Za škropljenje vrtnic se odločimo preventivno ali ko opazimo pojav katerega izmed bolezni. Vrtnice ogrožajo predvsem črna listna pegavost, rja na vrtnicah ali šipkova rja, pepelnata plesen (pepelovka), zlata minica in listni zavrtač. Če opazimo težave, priporočamo čimprejšnje ukrepanje.

VEČ O NARAVNI ZAŠČITI RASTLIN


Pravilno presajanje vrtnic


Škropljenje vrtnicPresajanja vrtnic se lotimo v dobi mirovanja, najbolje zgodaj spomladi. Poganjke porežemo na dolžino 45 do 60 centimetrov ter pripravimo novo rastišče, da bo rastlina čim krajši čas zunaj zemlje. Prst okoli vrtnice najprej zrahljamo, potem pa z lopato izrežemo krog vsaj 25 centimetrov od koreninske grude. Previdno zajamemo rastlino in pazimo, da zajamemo čim več zemlje ter jo prestavimo na novo mesto. Po presajanju vrtnic rastlino še nekaj časa obilno zalivamo, najbolje z naravnim sredstvom za krepitev rastlin Mineral zeleni ali Mineral modri koprin. Za ogled celotne ponudbe obiščite našo spletno stran: http://www.mineralzarastline.si/testiranja/