Mize in stoli za kuhinjo - kako izbrati pravo kuhinjsko pohištvo


Mize in stoli za kuhinjo so najrazličnejših oblik ter velikosti in med njimi je večkrat težko izbrati prav kuhinjske mize in stole, ki bodo ustrezali v določeno kuhinjo ali jedilnico. Premisliti je potrebno o prostorskih možnostih, osebnih željah glede estetike in o tem, kako bodo nova kuhinjska miza in stoli videti ob obstoječem pohištvu. Več možnosti je odprtih, če opremljate celotno kuhinjo na novo, saj je veliko enostavneje vso pohištvo izdelati obenem - iz istega materiali in v istem stilu. Pri tem pa je treba povedati, da popolnoma isti dizajn že dolgo ni več potreben, zato so lahko mize in stoli za kuhinjo drugače izdelani kot kuhinjski elementi, z njimi morajo le stilsko sovpadati.

V našem podjetju se že kar petintrideset let ukvarjamo z izdelavo masivnega pohištva, kamor sodijo tudi mize in stoli za kuhinjo ter drugo pohištvo za dom, poslovne prostore, gostinske objekte in različne druge lokale. Naša široka in pestra ponudba miz in stolov za kuhinjo je marsikoga prepričala v nakup, prav tako je pomembno dejstvo, da je naše leseno pohištvo vrhunske kvalitete dosegljivo po izjemno konkurenčnih cenah in da strankam nudimo tudi ugodne plačilne pogoje. Upamo si trditi, da so to dovolj prepričljivi razlogi, da boste tudi vi zagotovo nekaj našli zase. Da pa se boste še lažje odločili, vam bomo v prihodnih stavkih podali par nasvetov za lažjo izbiro in odločitev pri nakupu mize in stolov za kuhinjo.

Mize in stoli za kuhinjo

Kvalitetna kuhinjska miza in stoli za kuhinjo ali jedilnico

Kuhinjska miza in stoli morajo biti dovolj veliki, da omogočajo udobno sedenje vsem, ob tem morajo biti tudi primerne velikosti glede na prostor. Prevelika miza in stoli za kuhinjo bodo prostor optično zmanjšali, težko bo tudi sedeti, premajhna kuhinjska miza in stoli pa se bodo v prostoru izgubili. Če je družinskih članov v gospodinjstvu več, mora biti kuhinjska miza tako velika, da bo omogočeno udobno sedenje vsem ter da bo mogoče tudi enostavno sedanje zanjo. Zelo je namreč neprijetno, če nekdo zamudi na kosilo ali večerjo in morajo vsi vstati in se umikati, da lahko ta sede ko pride.

Prav zato je potrebno mizo in stole za kuhinjo prilagoditi vsem prej naštetim dejstvom, da ti ne bodo le estetski, temveč tudi maksimalno funkcionalni. V večji prostor lahko postavite kuhinjsko mizo s podaljški, ki jih je mogoče tudi umakniti oz. zložiti, ko ti niso potrebni. Večja kuhinjska miza omogoča bolj svobodno razporeditev stolov, še posebej če se lahko ploskev podaljša glede na dano situacijo. Pravokotna miza, kot jo lahko najdete v naši ponudbi, je primerna tudi za manjše prostore, saj jo je mogoče potisniti ob steno. Obstaja nenapisano pravilo, da je za udobje potrebno mize in stole za kuhinjo, postaviti vsaj 80 centimetrov od stene ali od druge ovire, še bolje pa je, če so ti 100 ali 120 centimetrov oddaljeni.

Masivna kuhinjska mizaKakovosten kuhinjski stol

Kaj pa dizajn miz in stolov za kuhinjo?

Vedno je v prvi vrsti je potrebno misliti na funkcionalnost, a tudi dizajn kuhinjskih miz in stolov ni zanemarljiv. Dobro jih je kombinirati s stilom kuhinje in življenjskim slogom ljudi, ki bodo mizo in stole za kuhinjo uporabljali. Sodobni notranji dekor bolje sovpada z modernimi kuhinjskimi mizami in stoli, še vedno pa se k nam obračajo ljudje, ki ostajajo zvesti tradicionalnemu, klasičnemu pohištvu.

Našim strokovnjakom ne povzroča težav niti izdelava modernega, niti klasičnega ali rustikalnega pohištva, saj izdelujemo mize in stole za kuhinjo popolnoma po meri naših strank in se jim zaradi načina našega dela, z lahkoto prilagodimo.

Stoli za kuhinjoKuhinjska miza po naročilu

V naši ponudbi lahko najdete tudi razprodajo miz in stolov za kuhinjo

V podjetju Artles d. o. o. ves čas spremljamo sodobne smernice pri izdelavi pohištva in se zanimamo za moderne trende. Velikokrat izdelamo kuhinjske mize in stole, ki jih ne morete najti v redni prodaji, lahko pa jih najdete v odprodaji vzorčnih artiklov, katere smo izdelali v omejenih količinah.

Za izdelavo kuhinjskih stolov in miz običajno uporabljamo kakovosten hrastov in bukov les, ki ga kasneje premažemo z visokokvalitetnim oljem za les. Tako so mize in stoli za kuhinjo impregnirani ter zato odpornejši in lepši.

Priporočamo vam, da spremljate našo spletno stran, kjer so objavljeni tudi izdelki v akciji. Oglejte si še moderne barske stole, ki ponujajo odlično rešitev v majhnih kuhinjah ali kuhinjah z otokom in ostalo masivno pohištvo iz naše proizvodnje ter nam pošljite povpraševanje preko kontaktnega obrazca. Radi vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.