Pošlji povpraševanje

Jedilne mize in moderni kuhinjski stoli iz masivnega lesa za jedilnico

Jedilna miza in stoli pogostokrat predstavljajo osrednji del kuhinje. Nekdaj so bile kuhinja, jedilnica in dnevna soba strogo ločene, vse več pa se dogaja, da so brez fizične pregrade. Združevanje prostorov je odlična ideja za družine, ki se kljub pripravi obroka brez težav družijo in poklepetajo. Opremljanje takšnih prostorov pa je malce večji zalogaj, saj mora pohištvo biti izbrano načrtno in skladno z drugimi prostori. Pred nakupom jedilne mize in stolov moramo najprej dobro premisliti, kakšno funkcijo bo imela jedilnica.

Jedilna miza

Nakup jedilne mize in modernih lesenih jedilniških stolov

Pri nakupu pohištva, kot so jedilna miza in stoli, se zgodi, da imamo več vprašanj kot odgovorov. Kakšno funkcijo bodo imeli jedilna miza in stoli? Bodo naša izbira moderni jedilniški stoli ali klasični leseni jedilniški stoli? Se bodo skladali z ostalimi prostori ali le z jedilnico? Stoli in jedilna miza niso pohištvo, ki bi ga pogosto menjevali, zato je ključno, da izberemo takšne, ki so funkcionalni, udobni in preprosti za vzdrževanje. Najprej moramo vedeti, kam bomo umestili mizo in stole? Če je to kuhinja, morajo sovpadati s kuhinjo, če je to jedilnica, se morajo ujemati s preostalim pohištvom v jedilnici. Če gre za odprt prostor med dnevno in kuhinjo se morajo ujemati z obema prostoroma. Pogosto zabrisane meje med prostori nam dajejo več svobode, saj lahko s pomočjo jedilne mize in stolov prostore povežemo. Hkrati pa moramo paziti, da prostor ni videti prenasičen in neskladen.

Kaj upoštevati pri nakupu jedilne mize in lesenih jedilniških stolov?

Ko jedilnica postane, del bivalnega prostora, ima zagotovo večjo namembnost, kot bi jo imela sicer. Postane mesto, kjer z družino uživamo ob obrokih, kjer gostimo prijatelje in kjer otroci delajo domačo nalogo. Zato moramo pri izbiri jedilne mize in stolov vse te dejavnosti upoštevati. Kaj je najpomembnejše in na katere stvari moramo biti pozorni, poleg funkcionalnosti, pri nakupu jedilne mize in stolov?

  • Materiali

Izbira materialov, iz katerih bodo jedilna miza in stoli, je na trgu precejšnja. Od stekla, plastike, ponaredka lesa itd. Toda še vedno se največ ljudi odloča za masiven les, saj vedo, da je takšen jedilni komplet večen. Masiven les je pogosto oljen, voskan, kar daje jedilni mizi in stolom dodatno zaščito in zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

  • Velikost

Leseni kuhinjski stoliVelikost mize velikokrat ni odvisna od tega, kakšno si želimo, ampak od velikosti prostora, ki ga imamo na razpolago. Ko izbiramo jedilno mizo in stole, mora biti dovolj velika, da bo vsa družina udobno sedela. Leseni jedilniški stoli pa morajo biti usklajeni z višino mize in imeti dovolj prostora, da se potisnejo nazaj (90 cm in več).

  • Oblika

Glede na pestro izbiro dimenzij jedilnih miz in stolov je njihova oblika predvsem stvar okusa. Kvadratne mize so primerne za garsonjere, manjša stanovanja, kjer ni veliko prostora. Za okroglo mizo lahko največkrat sedijo do 4 osebe, medtem ko je najbolj priljubljena izbira pravokotna miza, saj je primerna za manjše in večje število oseb. Ne glede na to, ali je miza okrogla, pravokotna, eliptična ali kvadratna, pomembno je, da se sklada s prostorom. 

  • Stoli

Stole največkrat usklajujemo z videzom mize. Masivni leseni kuhinjski stoli imajo dolgo življenjsko dobo in so ob pravilnem vzdrževanju neuničljivi. Oblazinjeni leseni jedilniški stoli nudijo nekoliko več udobja. Ker stole uporabljamo v različne namene, naj bodo izdelani na tak način, da bodo lahki za premikanje.

  • Vzdrževanje

Jedilne mize in stoli naj bodo iz takšnega materiala, da bodo preprosti za vzdrževanje. Čeprav so oblazinjeni stoli videti izjemno, so pri manjših otrocih precej tvegana odločitev. Morda je bolje, da počakamo nekaj let in jih oblazinimo naknadno.

Jedilne mize, leseni jedilniški in leseni kuhinjski stoli po meri

Jedilne mize Artles d.o.o. so unikaten slovenski proizvod iz masivnega lesa z dolgo življenjsko dobo. Masivne jedilne mize so oljene in voskane, kar jim daje večjo zaščito pred poškodbami in lep svojstven, izčiščen videz. Jedilne mize in stoli so izdelani v kompletu, vendar so za vse, ki radi preizkušate drzne kombinacije na voljo posebej. Naša ponudba obsega masivne jedilne mize in stole Tatra, jedilniške mize V in jedilniške mize Tatra Hrast. Izdelane so v dimenzijah 160 x 90 cm, 180 x 100 cm in 200 x 100 cm. Poleg osnovne jedilne mize lahko naročite še dodatni podaljšek dolžine 50 cm, ki ga namestite po potrebi. Jedilne mize in stoli, ki jih izdelamo v Artlesu, so narejeni iz masivnega bukovega ali hrastovega lesa, premazani s kakovostnim oljem za les. Olje zagotavlja lesenim kuhinjskim stolom in mizi ustrezno zaščito ter dolgo življenjsko dobo. Za večje udobje so moderni jedilniški stoli, ki so v celoti izdelani iz masivnega lesa, oblazinjeni. Na voljo imamo pestro izbiro blaga, med katerim lahko izbirate. Si želite jedilne mize in stolov po meri? Naši strokovnjaki v Artles d.o.o. vam bodo z veseljem izdelali masivno pohištvo po naročilu, ne samo za jedilnico, ampak tudi za vse ostale prostore. Po konkurenčni ceni vam izdelamo jedilne mize s stoli, lesene kuhinjske stole in preostalo pohištvo za jedilnico. Stoli in jedilna miza bodo narejeni po vaših željah in bodo popolnoma ustrezali vašim prostorom. Priljubljena modela stolov Lady in Hana, tudi na nemškem trgu, se popolnoma podata v vsako jedilnico. Moderni jedilniški Artles d.o.o so funkcionalni, udobni in okolju prijazni. Naše podjetje je izredno ponosno na pridobitev FSC certifikata, ki omogoča trajnostno, ekonomsko, socialno pravično in okolju prijazno gospodarjenje z gozdom.