Masivne jedilne mize so primerne za vsak dom

Masivne jedilne mize so dolgoročna, okolju prijazna izbira za jedilni prostor ali kuhinjo. Masivne lesene mize so klasična izbira predvsem zato, ker poskrbijo za domačnost in toplino doma. Delujejo rustikalno in sodobno hkrati. Izvrstno se podajo v vsak prostor in se ujemajo skoraj z vsakim stilom notranje opreme.

Medtem ko zna biti opremljanje kuhinje precejšen izziv, se zdi opremljanje jedilnega kotička precej enostavno. Toda ali je res? Jedilni prostor je izjemen zato, ker ima precej različno namembnost. Kljub temu da je namenjen dnevnim obedom, je hkrati prostor, kjer se zbere in uživa vsa družina. Je prostor, kjer otroci delajo domače naloge, kjer imajo odrasli občasno domačo pisarno in ne nazadnje prostor, kjer poklepetamo s sorodniki in prijatelji.

Kaj moramo upoštevati pri izbiri masivne jedilne mize?

Opremljanje jedilnega prostora zahteva več energije in truda, kot si morda predstavljamo. V obzir moramo vzeti kar nekaj dejavnikov, od katerih sta odvisni funkcionalnost in dovršenost prostora. Masivne lesene mize so pogosta izbira zaradi brezčasnosti in dolge življenjske dobe. Vzdrževanje je preprosto, saj se prstni odtisi in nečistoča lesu manj poznajo.

Pomemben dejavnik, ki vpliva na nakup masivne jedilne mize, je zagotovo velikost prostora, kamor jo bomo umestili. Tista masivna jedilna miza, ki dobi svoje mesto v kuhinji, se mora z njo tudi ujemati. Prav tako bo verjetno manjša kot tista, ki bi jo postavili v jedilnico. Velika jedilnamiza za jedilnico mora biti tako velika, da imamo okoli nje še dovolj prostora za gibanje.

Ne nazadnje je velikost masivne kuhinjske mize odvisna tudi od potreb gospodinjstva. Ob praznikih se ob jedilni mizi zbere cela družina, zato je pomembno, da je dovolj velika in visoka ter da zagotavlja udobno sedenje vsem članom družine. Če pogosto prirejamo večerje za prijatelje, je smotrno izbrati večjo masivno kuhinjsko mizo, kjer se bo lahko sproščeno zabavalo večje število ljudi.

Kakšen videz in stil lesene mize za jedilnico bomo izbrali, je seveda odvisno od kuhinjskega ali jedilnega prostora. Med klasične mize se uvrščata pravokotni in kvadratni mizi, ki sta med najpogosteje izbranimi oblikami. Del, ki je pogosto spregledan, so noge mize. Izbiramo lahko med naravnimi masivnimi nogami, masivnimi nogami lakiranimi z belo mat barvo ali kovinskimi nogami v barvi antracita.

masivna hrastova miza

Skrbno načrtovanje je ključ za izdelavo kakovostnih masivnih jedilnih miz

Masivne jedilne mize so trajen, brezčasen kos notranje opreme, ki dostikrat prehaja iz roda v rod. V podjetju Artles d.o.o. si prizadevamo za izdelavo kakovostnih izdelkov, ki bodo služili svoji namembnosti dolga leta. Masivne hrastove mize, rustikalnega videza, navdajajo prostor s svežino in harmonijo. Les je odličen naravni material za izdelavo mize, saj je izjemno vzdržljiv in zmogljiv.

Kot vsi ostali izdelki v našem podjetju so tudi masivne kuhinjske mize narejene iz lesa, katerega izvoru lahko sledimo. Izbira lesa je ključna za kakovost mize, saj je od njega odvisno, ali bo velika jedilna miza stabilna, preprosta za vzdrževanje, odporna proti udarcem itd. Ravno zato so masivne hrastove mize skrbno načrtovane s poudarkom na najmanjših detajlih.

Pri izdelavi smo pozorni na vrsto materiala vrhnje plošče, njeno debelino (40 mm), vrsto premaza, na višino mize in na izdelavo nog. Za zaščito proti poškodbam poskrbita visokokakovostno olje za les in vosek, s katerima je oplemenitena površinska plošča. Masivne hrastove mize so izdelane v različnih dimenzijah, tudi s podaljškom, ki ga lahko namestimo po potrebi.

Konkurenčne cene masivnih jedilnih miz po naročilu

Če še vedno ne najdete prave lesene mize za jedilnico ali kuhinjo vam jo z veseljem izdelamo mi. V podjetju Artles d.o.o. izdelujemo masivno pohištvo po naročilu za vse prostore po konkurenčnih cenah. Glede na vaše želje bomo masivno jedilno mizo iz hrastovega lesa oblikovali in izdelali po vaših dimenzijah. Tako vam bo prihranjena marsikatera težava, masivna lesena miza pa se bo popolnoma prilegala vašemu domu. Ob masivni jedilni mizi boste lahko zabavali prijatelje ob gurmanski večerji ali preživljali čas z družino ob družabnih igrah.

hrastova miza za jedilnico