Kakovostne in udobne masivne postelje iz različnih vrst lesa


V postelji vsak človek preživi približno 1/3 svojega življenja, zato nikakor ne moremo mimo dejstva, da je postelja izjemno pomemben del pohištva v spalnici. Z gotovostjo lahko trdimo, da je nakup kakovostnega lesenega ogrodja postelje enako pomemben kot nakup kvalitetnega ležišča. Oboje skupaj bo namreč zagotovilo udoben, prijeten in trden spanec, ki ga naše telo nujno potrebuje, da se kvalitetno regenerira in pripravi na izzive, ki nas čakajo v novem dnevu. Poleg tega je pomembno tudi, da nam je postelja všeč na pogled in da se lepo poda k ostalemu pohištvu spalnice.

Les se kot naravni material ponaša z lepoto in eleganco in se posledično poda k različnim stilom pohištva. V nasprotju z drugimi materiali, ki skozi čas velikokrat propadajo, se les skozi leta razvija, spreminja, v naš dom pa vnaša občutek topline in domačnosti.

masivna postelja 100x200


S kakšnimi lastnostmi se lahko pohvali masivna postelja iz lesa?

Lesena masivna postelja se lahko pohvali s številnimi prednostmi. Vsekakor je lesen posteljni okvir trd, čvrst in izjemno trpežen, poleg tega pa je tudi ena izmed zelo pozitivnih lastnosti lesenih postelj, da le te ne škripajo, kar vodi v kvalitetnejši in bolj trden spanec. Les pa je poleg vsega enostaven tudi za vzdrževanje, poškodbe masivnih posteljnih okvirjev pa lahko enostavno in hitro saniramo.

Ker les v prostor vnese občutek topline, se bomo v spalnici počutili prijetno in domače. Tako je tudi prav. Spalnica je prostor, kjer se moramo sprostiti in si nabrati novih moči za prihajajoče dni. Je prostor, kjer se moramo počutiti varno in udobno. Vse to pa nam bo zagotovila masivna postelja izdelana iz lesa, ki bo skupaj s kakovostnim ležiščem poskrbela tudi za kvaliteten in udoben spanec in pravilno regeneracijo našega telesa.

Les ima svojo težo. Na razpolago imate številne vrste lesa. Smreka velja za mehkejši les, smrekovi posteljni okvirji so zato cenejši kot hrastovi. Hrastov les je trši od smrekovine. Trši les je primernejši za posteljen okvirje, zato so postelje iz masivnega lesa velikokrat izdelane iz hrastovine. Poleg hrasta je za posteljni okvir primeren tudi češnjev in javorjev les.


masivna postelja


Kvalitetne postelje iz masivnega lesa izdelujemo tudi v podjetju Artles

V podjetju Artles bomo poskrbeli za izdelavo kakovostne in udobne masivne postelje po meri. Odločite se lahko za naročilo masivnih postelj vse od dimenzij postelje 180x200 pa do masivnih postelj v dimenzijah 100x200. Masivna postelja po meri je idealna izbira za vse, ki želite kar se le da funkcionalno izkoristiti prostor ali pa vam dimenzije in oblika prostora ne omogočajo postavitve postelj v klasičnih dimenzijah. Izdelava masivne lesene postelje po meri namreč pomeni, da imamo poleg standardiziranih mer na voljo tudi možnost izbire kakršne koli drugačne dimenzije masivne postelje. Seveda pa lahko pri izdelavi masivne postelje po meri poleg velikosti okvirja izbiramo tudi njegovo višino.

Visoki posteljni okvir je še posebej primeren za nekoliko starejše in za ljudi z zdravstvenimi težavami. Sedanje in še posebej vstajanje z nizkih površin sta namreč v starosti oteženi. Poleg tega nam višja postelja pod njo omogoča tudi namestitev predalov, ki jih lahko s pridom izrabimo za shranjevanje posteljnine ali drugih stvari. Seveda pa lahko pri izbiri masivne postelje po meri izbirate tudi med različnimi vrstami lesa, ki jih ponujamo v našem podjetju. Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila smo ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer bomo z veseljem pomagali z dodatnimi nasveti, posledično pa bomo poskrbeli, da boste izbrali posteljo, ki bo kot nalašč za vas.